Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης είναι στο Ρέθυμνο

το-μεγαλύτερο-καρναβάλι-της-κρήτης-εί-40467

 

Σε 44 ομάδες και 33 άρματα, οι χιλιάδες καρναβαλιστές υποδέχονται τους επισκέπτες

rethymno 1

Το πιο κεφάτο του τριήμερο είναι έτοιμο να ζήσει το Ρέθυμνο, που αναμένει χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2013, που φέτος ζει «20 Χρόνια Μύθους».

Σαράντα τέσσερις ομάδες με 33 άρματα και περίπου 12 ως 14 χιλιάδες καρναβαλιστές βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης για τη φετινή γιορτή που κορυφώνεται την Κυριακή.

Νωρίτερα, σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, ενώ μετά τη μεγάλη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Εκεί θα κορυφωθεί φέτος το Καρναβάλι με μία μοναδική συναυλία, αφού ο Μύρωνας Στρατής πρόκειται να ξεσηκώσει με τα τραγούδια του όσους βρεθούν στο Ρέθυμνο!

Αμέσως μετά τη Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων και το φαντασμαγορικό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις στην παραλία Ελ. Βενιζέλου (πρώην Λαβύρινθος), στον ίδιο χώρο γύρω στις 19:30 μια μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο ερμηνευτή μικρών και μεγάλων Μύρωνα Στρατή, θα κρατήσει το κέφι ψηλά, μέχρι αργά.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου είναι:

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

  • Λάτιν πάρτυ στο 2ο δημοτικό σχολείο
  • Αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνει το 2ο δημοτικό σχολείο με τους Mr Bachata – Los Mafiozos το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.
  • Νυχτερινή Παρέλαση
  • 21:00 Εκκίνηση από το ξενοδοχείο «Ελίνα», Λ. Κουντουριώτη & Παπανδρέου.
  • Δημαρχείο: Εκφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
  • Τερματισμός και πάρτυ στην πλατεία Μικρασιατών

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

  • Μεγάλη Παρέλαση
  • Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
  • 14:00 Εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου
  • Τελετή Λήξης – Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου – Συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή
  • 19:00 στην Ελ. Βενιζέλου, ανατολική παραλία Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτελεί την πρώτη και κύρια μέριμνα των διοργανωτών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, ενώ έδωσαν οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες.

rethymno 2

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους εξής χώρους:

στο Λιμάνι, τη Μαρίνα, δυτικά της Νομαρχίας (στο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κεφαλογιάννηδων), στην Πλατεία Δικαστηρίων, δίπλα από το ΚΤΕΛ (οδός Κεφαλογιάννηδων), δίπλα από το εστιατόριο «Ηλιοβασιλέματα» (οδός Κεφαλογιάννηδων), στη Λ. Σταμαθιουδάκη (ανατολικά του εργοστασίου Φραγάκη) στο ύψος της Αγ. Φωτεινή Κουμπέ (παραπλεύρως Πρατηρίων Βενζίνης), στο Ρέμα Συνατσάκη (χώρος λαϊκής αγοράς, αρχή οδού Κωστή Παλαμά),

Σχολεία: 3ο Δημοτικό (Ψιλάκη 1), 1ο Λύκειο (Μαρκέλλου 1 & Μοάτσου), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο (Νικ. Ασκούτση 62), στο ΜΕΓΑΡΟ, ΦΑΡΟΣ και ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ (3ο χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνης – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας με μετακίνηση από τα ΚΤΕΛ από 12:00-24:00 ανά 10 λεπτά).

Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ Polis στη Μαρίνα και στο Λιμάνι θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, του Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Ο διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου, Αντώνης Ρουτζάκης σύστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινηθούν στην περιοχή των έργων που γίνονται στον κόμβο Αμαρίου και ζήτησε από τους οδηγούς να υπακούουν στις οδηγίες των τροχονόμων.

Πηγή: goodnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook