Το μεγάλο μυστικό του καλού οδηγού | Κάνε το τεστ

το-μεγάλο-μυστικό-του-καλού-οδηγού-κάν-108680

Η οδήγηση είναι μία διαδικασία που δεν γίνεται με τα χέρια ή με τα πόδια όπως νομίζουν αρκετοί αλλά κυρίως με τα μάτια!

Το αυτοκίνητο (και η μοτοσικλέτα) πηγαίνει εκεί που κοιτάζει ο οδηγός του, γι αυτό όταν οδηγείς πρέπει να βλέπεις μακριά αφήνοντας την περιφερειακή όραση να ελέγξει όσα συμβαίνουν δίπλα σου.

Όσο πιο μακριά κοιτάζει ο οδηγός τόσο πιο αργά διαδραματίζονται όλα και τόσο πιο μεγάλο γίνεται το «χωνί» της περιφερειακής του όρασης.

Όταν οδηγείς μέσα στην πόλη μην εστιάζεις στο πίσω μέρος του προπορευόμενου αυτοκινήτου αλλά όσο πιο μακριά (μέσα στο δρόμο) μπορείς. Κάτι ανάλογο κάνε και στην εθνική οδό. Σημάδεψε με το βλέμμα σου το πιο μακρινό σημείο του δρόμου το οποίο αλλάζει συνεχώς όπως κινείται το όχημα σου και άσε χέρια και πόδια να συντονιστούν με τα μάτια.

Το τεστ των πιλότων

Το κερασάκι στην τούρτα στο άφησα για το τέλος. Με αυτό το τεστ θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να εστιάζεις το βλέμμα σου σε ένα σημείο αλλά να το αφήνεις να ταξιδεύει μαζί με το αυτοκίνητο (μοτοσικλέτα) σου.

Κοίταζε επίμονα την πράσινη κουκίδα που αναβοσβήνει στο κέντρο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα οι κίτρινες κουκίδες που υπάρχουν γύρω της θα εξαφανιστούν. Αυτό συμβαίνει γιατί εστιάζοντας το βλέμμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο εγκέφαλος δεν δέχεται τα ερεθίσματα από την περιφερειακή όραση.

Αντίθετα όταν κινείς το βλέμμα σου έχεις πλήρη αντίληψη της εικόνας. Αξίζει να μάθεις ότι αυτό το τεστ δεν είναι ένα απλό παιχνιδάκι, το κάνουν πιλότοι τη πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας, ακριβώς για να εκπαιδεύσουν το βλέμμα τους να κινείται.

Πηγή: creteplus

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook