Το διάγγελμα Αναστασιάδη | Κίνητρα για να μη σηκώσουν τα χρήματά τους οι καταθέτες

το-διάγγελμα-αναστασιάδη-κίνητρα-για-40801

ANASTASIADIS KYPROSΩς προς το ύφος θύμισε Τάσσο Παπαδόπουλο, τις παραμονές του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν. Επί της ουσίας ο νυν Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι θα χορηγηθούν μετοχές των τραπεζών άμεσα, ενώ θα προσφέρει το ήμισυ της αξίας των καταθέσεων, σε εκείνους που κρατήσουν τις καταθέσεις τους και δεν προχωρήσουν σε αναλήψεις , με ομόλογα του φυσικού αερίου.

Έκανε λόγο «για τις χειρότερες στιγμές που έχει ζήσει το νησί από το 1974», επισημαίνοντας ότι «η πρώτη επιλογή θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διακόψει τη ρευστότητα των τραπεζών, η δεύτερη θα ήταν μια δύσκολη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση».

«Έπρεπε να αποφασίσω ποια από τις δύο θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα του νησιού», ανέφερε, εξηγώντας στη συνέχεια ότι αν επέλεγε τη χρεοκοπία το νησί θα διαλυόταν, θα έφευγαν οι επιχειρήσεις και η ανεργία θα εκτοξευόταν ενώ θα έφευγε η χώρα από το ευρώ»τόνισε .

«Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες. Η λύση δεν είναι αυτή που θέλουμε όμως είναι λιγότερο καταστροφική», υπογράμμισε και εκδήλωσε την αγωνία του, να αποφύγει η χώρα του δεύτερο μνημόνιο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook