«Το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτάται από την ΔΗΜΑΡ»

το-πασοκ-δεν-εξαρτάται-από-την-δημαρ-4121

«Το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δίκη του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων». Αυτό προκύπτει από πολύωρη σύσκεψη του Ευαγγελου Βενιζελου με στενούς συνεργάτες του σήμερα στην Ιπποκρατους.

Ο ίδιος άλλωστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποσαφηνίσει τη ʽγραμμή του κόμματος του στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Αυτή αναμένεται να είναι υπέρ της ψήφισης των μέτρων, αλλά και των αποκρατικοποιήσεων, στον βαθμό που κύκλοι της Ιπποκράτους σημειώνουν από τώρα πως «το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει επίσημα αύριο τη θέση του, ως εγγυητής της πολίτικης σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».

Την ίδια ώρα, ο κ.Βενιζελος εξακολουθεί να είναι σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα, προκείμενου να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις στο πακέτο των μέτρων. Απο την Ιπποκράτους μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν ως και την τελευταία στιγμή στο Eurogroup της 12ης Νοεμβριου.

Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ενημέρωση αύριο και για τις επαφές του στις ΗΠΑ ο κ.Βενιζελος, δίνοντας βάρος στις συζητήσεις του για την βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτάται τόσο αν το πακέτο μέτρων θα θεωρηθεί αξιόπιστο από τις αγορές και αν θα είναι πραγματικά το τελευταίο.

Στη σημερινή σύσκεψη πάντως, ο κ.Βενιζελος «απάντησε» και σε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε από τους συνεργάτες του να παραστούν στην αποψινή παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρεά Λοβερδου στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποσαφηνίζοντας πως όσα έγραψε σε άρθρο του στο Έθνος ο Γιάννης Δασερής (στενός συνεργάτης του κατά τα λοιπά) αποτυπώνουν προσωπικές και μόνο απόψεις του.

Και ενώ ο ίδιος άφησε σκοπίμως ασχολίαστο το άρθρο Χρυσοχοΐδη στα «ΝΕΑ» υπέρ ενός κοινού μετώπου όλων των φιλοευρωπαικών δυνάμεων, πηγές της Ιπποκράτους θύμιζαν με νόημα αργότερα ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαικων και υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου, διατηρώντας η καθεμία την ιδεολογικοπολιτική της φυσιογνωμία. «Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά τις εκλογές και αυτήν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ», έλεγαν…

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook