Το Ηράκλειο ξεπέρασε στις αφίξεις εξωτερικού το Ελ. Βενιζέλος

το-ηράκλειο-ξεπέρασε-στις-αφίξεις-εξω-110621

aerodromio el venizelos

Το Καζαντζάκης «κέρδισε» το Βενιζέλος στις αφίξεις εξωτερικού

Την πρωτιά στις αφίξεις του εξωτερικού κέρδισε το διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου για την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2013 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΣΕΤΕ.

Εάν τα προσωρινά στοιχεία του ΣΕΤΕ επαληθευτούν τότε θα έχουμε να κάνουμε για παγκόσμιο φαινόμενο αφού για πρώτη φορά σε ανεπτυγμένη χώρα το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας δέχθηκε λιγότερους επισκέπτες από αεροδρόμιο ενός τουριστικού προορισμού. Εξαίρεση είναι χώρες στις οποίες η πρωτεύουσα δεν είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας π.χ. Ουάσινγκτον-Νέα Υόρκη, Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2013 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προσγειώθηκαν 2.485.841 επιβάτες εξωτερικού ενώ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.357.670 επιβάτες . Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχε αύξηση 17,82% ενώ αυτό της Αθήνας 1,26%.

Τα στοιχεία για το 2014 είναι ακόμα πιο δυσοίωνα αφού πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως και η British Airways αναπτύσσουν απευθείας πτήσεις σε αεροδρόμια τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook