Το Βρετανικό Κογκρέσο Συνδικαλιστικών Φορέων προειδοποιεί τον Σαμαρά για τα μέτρα

το-βρετανικό-κογκρέσο-συνδικαλιστικ-6960

 

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης | Δημοσιογράφος, πολιτευτής

Ο Γενικός Γραμματέας του Βρετανικού Κογκρέσου Συνδικαλιστικών Φορέων (TUC), Μπρένταν Μπάρμπερ σε επιστολή που απέστειλε πρός τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε την οργή και τον φόβο του αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική κυβέρνηση, μέτρα που, όπως υπογραμμίζει, «θα πλήξουν περισσότερο τους ασθενέστερους και θα επιδεινώσουν περαιτέρω την δραματική κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.»

Ο κ. Μπάρμπερ συμπλήρωσε ότι τα μέτρα που υπαγορεύονται απο την τρόϊκα επικεντρώνονται σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και παραγνωρίζουν και καταστρέφουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του Βρετανικού Κογκρέσου Συνδικαλιστικών Φορέων τόνισε, επίσης, ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική κυβέρνηση «επηρεάζουν έντονα όχι μόνο την Ελλάδα και τους πολίτες της αλλά ολόκληρο το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης και εξέφρασε την συμπαράσταση των Βρετανικών συνδικαλιστικών φορέων στους Έλληνες εργαζομένους και στους Έλληνες πολίτες που «υφίστανται τα πιο άδικα και αντι-αναπτυξιακά μέτρα, που επιβάλλονται εκτός Ελλάδας.»

Η παρέμβαση του Βρετανικού Κογκρέσου Συνδικαλιστικών Φορέων είναι εύστοχη και ανταποκρίνεται στην στυγνή πραγματικότητα που βιώνει στο πετσί της η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Το ζητούμενο είναι, μπορεί ο Πρωθυπουργός και οι λοιποί συμμετέχοντες στην κυβέρνηση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων; Ασκούν πολιτική που εξυπηρετεί την καθημερινότητα και την βιωσιμότητα αυτή καθ’εαυτή των Ελλήνων πολιτών ή θέλουν να είναι αρεστοί στους δανειστές μας με όποιο τίμημα αυτή η στάση τους συνεπάγεται;

Οι Έλληνες πολίτες είναι υπεράνω των οικονομικών μεγεθών, συγκυριών, και λοιπών ατασθαλιών. Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται έστω ένα δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό ακόμα το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο οι Τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους το στερήσουν.

 

Ηνωμένο Βασίλειο, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

 

 

3 thoughts on “Το Βρετανικό Κογκρέσο Συνδικαλιστικών Φορέων προειδοποιεί τον Σαμαρά για τα μέτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook