«Το Αρχιπέλαγος» | Το νέο βιβλίο του Γιάννη Φίλη

το-αρχιπέλαγος-το-νέο-βιβλίο-του-γιά-22481

vivlio Εκδήλωση για την παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη με τίτλο «Το αρχιπέλαγος», συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 19:00 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

dimos vivlio«Ο κ. Φίλης έχει διακριθεί επανειλημμένως για το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και πνευματικό του έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», τόνισε ο Δημήτρης Λειψάκης, αναφερόμενος τόσο στο έργο όσο και στην προσωπικότητα του συγγραφέα, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι «ο κ. Φίλης έχει λάβει βραβείο και από τον Δήμο Χανίων το 2005, για την πολύπλευρη προσφορά του στην πόλη των Χανίων».

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για όλους μας να έχουμε συμπολίτη τον εκλεκτό ακαδημαϊκό, ερευνητή, συγγραφέα, και κυρίως άνθρωπο, τον Γιάννη Φίλη, ο οποίος αποτελεί φωτεινό φάρο για τα νέα παιδιά, δίνοντας τους το στίγμα, ώστε να ακολουθήσουν μία ζωή, που να διέπεται από αξιοπρέπεια και ήθος», κατέληξε ο κ. Λειψάκης.

Από την πλευρά του o Γιάννης Φίλης αναφέρθηκε στην υπόθεση του μυθιστορήματος τονίζοντας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά ένα αρχιπέλαγος που μετατρέπεται από αυτοκρατορία σε ναυτική βάση.

«Είναι η ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα, είναι η μοίρα των ανθρώπων που στην ιστορία είναι ένα τίποτα», επεσήμανε ο συγγραφέας και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Προεκτείνω τα γεγονότα στο μέλλον, όπου το αρχιπέλαγος αρχίζει να πνίγεται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής».

Αξίζει να σημειωθεί πως,  την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρύτανη, με θέμα «τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον τόπο μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook