Τους επιστρατεύει, αλλά «το αυτί τους δεν ιδρώνει».

τους-επιστρατεύει-αλλά-το-αυτί-τους-δ-28809

ploia_demenaΕπιστράτευση θα κάνει η Κυβέρνηση στους ναυτεργάτες μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες τους. Θα προσχωρήσει τελικά στο μέτρο της επίταξης όπως ακριβώς είχε πράξει και με τα μέσα μεταφοράς.

Η ΔΗΜΑΡ πάντος για άλλη μια φορά βγάζει έξω την ουρίτσα τονίζοντας οτι θεωρεί το μέτρο αυστηρό και αντικοινωνικό.

Τα χαρτιά υπογράφονται και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η επίδοση τους στους απεργούς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου, μιλώντας  υποστήριξε πως οι ναυτεργάτες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ δεν έδειξε να τον απασχολεί το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

«Εχουμε κάνει 31 απεργίες με πολιτική επιστράτευση, δεν βλέπω λόγο για να αλλάξουμε στάση. Πολύ εύκολα λένε την λέξη επίταξη. Πρόκειται για αναγκαστική εργασία που γυρίζει τον τροχό της ιστορίας πολλά χρόνια πίσω», πρόσθεσε ο κ. Τσιμπόγλου.

Παράλληλα με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε νέα 48ωρη απεργία.

Σήμερα οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να κρατήσουν για άλλες δύο ημέρες δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, αφού δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 8-7 αποφασίστηκε να μην αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2,5 χρόνια στις 29 Νοεμβρίου 2010 η οι ναυτεργάτες είχαν επιστρατευθεί και ωστόσο τον Νοέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός είχε κάνει άρση της πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook