Τι συμβαίνει, αλήθεια, στο αεροδρόμιο Χανίων;

τι-συμβαίνει-αλήθεια-στο-αεροδρόμιο-χ-46351

airport xaniaΕπειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το Αεροδρόμιο Χανίων και την ιδιωτικοποίησή του, νομίζω ότι έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι οι τοπικοί φορείς τις ευθύνες τους, για οτιδήποτε γίνει στο μέλλον.

Το Αεροδρόμιο Χανίων υπό τον έλεγχο του κράτους έφτασε να διακινεί περί τα 2.000.000 επιβάτες, με καθαρά έσοδα πάνω από 10.000.000 ευρώ, τουλάχιστον ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα τέλη προσγείωσης για πτήσεις charters είναι μηδενικά, με σκοπό την προσέλκυση περισσοτέρων πτήσεων.

Αυξάνονται σύντομα οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών κατά 3 ( με συνεργασία Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και  115 Πτέρυγας Μάχης), δηλαδή οι θέσεις στάθμευσης γίνονται 11.

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παραχώρησης χώρων στην Ryan Air και η δημιουργία της μοναδικής βάσης της εταιρείας στην Ελλάδα.

Το σύστημα cute ( σύστημα που δίνει την δυνατότητα στον επιβάτη να κάνει check in)  βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης, και σύντομα θα υπογραφεί από τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, θα βελτιώσει σημαντικά τις ουρές γιατί θα μπορεί ο επιβάτης να τσεκάρει όπου επιθυμεί.

Έχει δρομολογηθεί η επέκταση του κτιρίου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις είναι τα εξής:

  • Πώς θα παραχωρηθεί στον ιδιώτη υποδομή υπό κατασκευή με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και με ποιο αντάλλαγμα ;
  • Τι απομένει να κάνει ο ιδιώτης, αν τελικά το αεροδρόμιο Χανίων παραχωρηθεί, για να έχει κέρδος η επένδυσή του ;

Τυχαίες απαντήσεις

  • Να αυξήσει το κόστος στις πτήσεις και στην στάθμευση αεροσκαφών, με τις όποιες επιπτώσεις, την στιγμή μάλιστα που θα υπάρχει το Αεροδρόμιο  Ηρακλείου ως δημόσιο, και η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων θα κατευθύνονται εκεί.
  •  Να δημιουργήσει ένα Εμπορικό Κέντρο έξω από το αεροδρόμιο Χανίων (με το πρόσχημα νέων θέσεων εργασίας) και να οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό ότι έχει απομείνει στην πόλη των Χανίων.

Οι τοπικοί φορείς  ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

2 thoughts on “Τι συμβαίνει, αλήθεια, στο αεροδρόμιο Χανίων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook