Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Εκτός λειτουργίας ΑΚΟΜΑ οι χρυσοπληρωμένες κάμερες του C4I!

τι-είχες-γιάννη-τι-είχα-πάντα-εκτός-λε-40025

ΚΑΜΕΡΕΣΚρατάει «χρόνια αυτή η κολόνια , από την πρώτη στιγμή μπορώ να σας πω που τοποθετήθηκαν στους αθηναϊκούς δρόμους! Μετράτε έτη;

Δέκα χρονάκια παρακαλώ! Και τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια; μετάθεση ευθυνών από υπουργό σε υπουργό! 

Για να δούμε τι γίνεται ακριβώς σήμερα και τι μας λέει ο κύριος Δένδιας.

λοιπόν, Μάρτης 2013 , πολύ λίγες κάμερες “δίνουν” εικόνα από τους δρόμους της Αθήνας ενώ όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια οι λόγοι που βρίσκονται εκτός λειτουργίας οι κάμερες στους δρόμους είναι οι βλάβες, οι φθορές συνεπεία εκούσιων ενεργειών ή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και οι αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως εξηγεί ο υπουργός, η επισκευή των εκτός λειτουργίας καμερων του συγκεκριμένου υποσυστήματος, η οποία είναι υψηλού κόστους, εξετάζεται από τη Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά και της δικαστικής εκκρεμότητας του Δημοσίου με τον προμηθευτή του συστήματος.

Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή για τις κάμερες στο οδικό δίκτυο.

Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής με το οποίο διευκρινίζεται ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής δεν έχει καμία λειτουργική σχέση με το σύστημα C4I.

O εξοπλισμός του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής συμπεριλαμβάνει κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και μόνο, συντηρείται κανονικά σε συνεχή βάση από τρέχουσες εργολαβίες.

Τονίζεται κατηγορηματικά ότι οι κάμερες του συστήματος C4I του υπουργείου Δημόσιας Τάξης λειτουργούν ανεξάρτητα από τις κάμερες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για θέματα ασφαλείας αφού, προκειμένου να αδειοδοτηθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξασφαλίστηκε η απόκρυψη ευαίσθητων ζωνών (κτίρια, πλατείες κλπ) που δεν αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Το θυμάστε εκείνο το τραγουδάκι; Αυτά που λες εγώ τ΄ακούω βερεσέ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook