Της φυλακής τα σίδερα είναι για… «πεινασμένους»

της-φυλακής-τα-σίδερα-είναι-για-πειν-41437

ΦΥΛΑΚΕΣΜια φορά και ένα καιρό το μεγαλύτερο πρόβλημα στις φυλακές ήταν το πλήθος των κρατουμένων σε σχέση με τη δυναμική του σωφρονιστικού καταστήματος. Στην Ελλάδα της κρίσης, όμως, το κύριο πρόβλημα είναι η καθημερινή τροφή!

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διεύθυνση των φυλακών συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα της σίτισης, που αποτελεί πλέον το Νο1 πρόβλημα για τη φυλακή, καθώς το υπουργείο έχει «ρίξει» το κόστος για κάθε κρατούμενο στα 2,08 ευρώ την ημέρα από 3,20 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το φαγητό που μαγειρεύεται προέρχεται από προσφορές, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ Αρχιεπίσκοπος και πρόεδρος του ΕΚΗ δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν όπως μπορούν. Μάλιστα εκ μέρους της διεύθυνσης των φυλακών και προκειμένου να απαλυνθεί το πρόβλημα, ζητήθηκε να γίνει παρέμβαση προς το δήμο Ηρακλείου, σε σχέση με οικόπεδο μπροστά από τις φυλακές, ώστε ο χώρος να παραχωρηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα για να καλλιεργούνται κηπευτικά από τους κρατούμενους και να μειωθούν τα έξοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook