Την άκρατη αισιοδοξία του εκφράζει ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την εκταμίευση της δόσης

την-άκρατη-αισιοδοξία-του-εκφράζει-ο-λ-11950

avgenakis

Επικροτεί την απόφαση της εκταμίευσης της δόσης και εκφράζει την αισιοδοξία του, για την πορεία της Ελλάδας από εδώ και πέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αυγενάκης, υποστηρίζει τα εξής:

«Το  Eurogroup και η απόφαση για εκταμίευση των 52,5 δις μέχρι τον Μάρτιο του 2013 επισφράγισαν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει η Κυβέρνηση.

Μετά από έξι μήνες, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, και παρά το γεγονός ότι κάποιοι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πόνταραν στην αποτυχία της χώρας, η εθνική προσπάθεια που γίνεται από τον ελληνικό λαό και τα κόμματα ευθύνης απέδωσε τους πρώτους καρπούς.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Το σημαντικό όμως είναι, ότι η Ελλάδα πλέον, έχοντας εξασφαλίσει αυτό το ποσό, έχει τη δυνατότητα να κάνει σταθερά βήματα προς την οικονομική εξυγίανση, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Με τα χρήματα αυτά ξεχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώσεις προς τρίτους, στηρίζεται το τραπεζικό σύστημα και γίνεται πλέον στόχος η επανεκκίνηση της παραγωγικής μηχανής της χώρας μας.

Ωστόσο, είναι αναγκαία η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκταμίευση των χρημάτων αυτών, αποτελεί δικαίωση για την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, και είναι το έναυσμα για τη συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας σε εσωτερικό πλέον επίπεδο. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συστρατευθούμε όλοι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook