Την Κυριακή να μην ανοίξει κανένα μαγαζί | Να μην κατέβει κανένας για ψώνια

την-κυριακή-να-μην-ανοίξει-κανένα-μαγα-13321

kleista magaziaΣε μποϋκοτάζ καλούν τα μέλη της Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) Χανίων, εμπόρους και καταναλωτές, με στόχο την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους:

«Συνάδελφε μικροέμπορε, αυτοαπασχολούμενε . Εργαζόμενε , Καταναλωτή.

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη η κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες (ντόπιοι και ξένοι) και οι πολυεθνικές στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Μήπως έπιασε ξαφνικά ο πόνος τους μεγάλους εργοδότες, τις πολυεθνικές στο εμπόριο και τη κυβέρνηση για της ανάγκες και τις αγωνίες των μικροεμπόρων –αυτοαπασχολούμενων.

Ενδιαφέρονται να ψωνίζεις εσύ και την Κυριακή; Όχι βέβαια, γιατί με της απανωτές περικοπές σου πήραν σχεδόν τον μισό μισθό και την σύνταξη.

Την Κυριακή την θέλουμε για να βλέπουμε τις οικογένειες μας και τους φίλους μας .Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς ξεκούραση;

Είναι παραμύθια αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά τις Κυριακές θα ωφεληθούν οι μικροέμποροι και οι καταναλωτές. Χρόνια τώρα οι μεγαλέμποροι ζητούν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Φίλε καταναλωτή , αυτή η πολιτική που ακλουθεί η κυβέρνηση έχει μειώσει το μισθό σου, τη σύνταξη σου, τα παιδιά σου είναι άνεργα ή στην καλύτερη εργάζονται για 200 ευρώ το 4ωρο.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο πιο γρήγορο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και εργαζόμενους.

Όσοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους θα δουν το κόστος λειτουργίας τους να αυξάνεται, τα μαγαζιά τους άδεια μιας και οι «καταναλωτές» θα κατευθυνθούν κυρίως στα πολυκαταστήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες συνδυάζοντας μια σειρά από άλλες παροχές.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εξυπηρετεί τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο αυτός είναι ο εχθρός σου!

Μικροέμποροι και εργαζόμενοι μαζί, γιατί η δουλειά την Κυριακή θα χειροτερέψει συνολικά την θέση μας , θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια, τις νέες μητέρες,.. θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Την Κυριακή να μην ανοίξει κανένα μαγαζί .Να μην κατέβει κανένας για ψώνια . Έχουμε αρκετή πείρα , μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα . Μπορούμε και πρέπει να τιμωρήσουμε αυτούς που καιροσκοπικά η συνειδητά θα ανοίξουν τα καταστήματα τους .

Την Κυριακή τη θέλουμε για εμάς και τις οικογένειές μας . Δεν θέλουμε να γίνουμε σκλάβοι των πολυεθνικών.»

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook