Τελικό κυπέλλου στο Ηράκλειο μελετά η ΕΟΚ

τελικό-κυπέλλου-στο-ηράκλειο-μελετά-η-114710

aorakia-thumb-largeΜετά τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών θα παρθεί η τελική απόφαση για την έδρα του τελικού της 9ης Φεβρουαρίου

Το νέο στολίδι του Ηρακλείου Κρήτης, το γήπεδο «Δύο Αοράκια» (5.200 θέσεις), αναμένεται να προτείνει ως έδρα του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας 2013-14 η Ομοσπονδία στις δύο φιναλίστ που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς των επόμενων ημερών, Αρης-Πανιώνιος (22/12) και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (23/12). Αισιόδοξος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για τη χορήγηση ειδικής πρόσκλησης στην εθνική ανδρών, με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: «Η απόφαση της FIBA αποτελεί κομβικό σημείο για τις κινήσεις που αφορούν στο μέλλον της ομάδας».

Για την έδρα του τελικού, υποθέτουμε ότι ο κ.Βασιλακόπουλος έχει κάνει κιόλας τις επαφές του με τις 4 ομάδες των ημιτελικών, ειδάλλως δε θα έταζε στους Κρητικούς κάτι που δε θα περνούσε από το χέρι του. Επιπλέον, μίλησε με τόση θέρμη για το ρόλο του Ηρακλείου στο μπάσκετ, με αφορμή το Ευρωμπάσκετ Νέων που θα φιλοξενηθεί εκεί, το προσεχές καλοκαίρι, που δε θα είχε νόημα να το κάνει, χωρίς να θέλει τη συνδρομή τους στην υπόθεση τελικός, που έχει να διεξαχθεί στην Κρήτη από το 2005, όταν Παναθηναϊκός και Αρης αναμετρήθηκαν τότε στο κλειστό «Λίντο».

Για τη wild card που διεκδικεί η εθνική ομάδα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Ηράκλειο: «Για μένα, αποτελεί κομβικό σημείο για το μέλλον της Εθνικής και στο αγωνιστικό κομμάτι το αν θα πάμε στο Παγκόσμιο, καθώς θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα που θα απασχολήσουν όλα τα θέματα της Εθνικής. Η απόφαση θα παρθεί την 1η Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, είμαστε σε καλό δρόμο, και παραμένουμε στο κέντρο των εξελίξεων. Θα ήμουν βέβαιος ότι θα παίρναμε την wild card, αλλά υπάρχει ένας όρος που μιλά για κάποια δωρεά στο ίδρυμα της FIBA, κάτι που είναι σαν εξαγορά. Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών. Είμαι πάντως αισιόδοξος. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή και του προπονητή».

Σε ερώτηση για τους Ελληνες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, κι αν πρέπει να υπολογίζει στην ενίσχυσή τους η εθνική, απάντησε: «Γίνονται ενέργειες για να έχουμε όλους τους παίκτες στην Εθνική μας ομάδα. Στις 9 Ιανουαρίου θα πάνε άνθρωποι της ομοσπονδίας στην Αμερική για να έχουν συναντήσεις με τους παίκτες αυτούς. Έχω μήνυμα και από τον κομισάριο Στερν ότι και στο ΝΒΑ, μέχρι ενός σημείου, μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις ώστε να είναι μαζί μας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ατζέντηδων, όπως έχω πει και στο παρελθόν».

Πηγή και Φώτο: enet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook