Τελικά ποια γένια γοητεύουν; | Οι γυναίκες δίνουν απαντήσεις στο… κρίσιμο ερώτημα

τελικά-ποια-γένια-γοητεύουν-οι-γυναίκ-110367

geniaΤα τελευταία χρόνια σπάνια θα συναντήσεις άνδρα… ξυρισμένο. Τα γένια είναι μόδα την οποία έχει υιοθετήσει η συντριπτική πλειοψηφία των αρσενικών. Αλλοι πιο κοντά, άλλοι πιο μακριά, όλοι όμως έχουν. Ποιο, όμως, θεωρούν ως ιδανικό μήκος οι γυναίκες;

Όπως προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άνδρες με μούσι 10 ημερών.

Οι 351 εθελόντριες παρατήρησαν προσκεκτικά φωτογραφίες 177 ανδρών και τους βαθμολόγησαν με βάση την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα, την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών. Αλλοι από αυτούς ήταν φρεσκοξυρισμένοι, άλλοι είχαν γένια 5 ημερών, άλλοι γένια 10 ημερών και άλλοι πλήρες μούσι.

Τα αποτελέσματα

Οι άνδρες με μούσι 10 ημερών θεωρήθηκαν από την πλειοψηφία των γυναικών ως πιο ελκυστικοί. Αυτοί με τα πυκνά γένια, όμως προκαλούσαν μεγαλύτερο σεβασμό, ενώ κέρδισαν την υψηλότερη βαθμολογία ως προς την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών. Παράλληλα, το μακρύ μούσι, όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, κάνει τους άνδρεςπιο αρρενωπούς, παρόλο που δεν ήταν και το πιο ελκυστικό.

«Οι βαθμολογίες ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικά με την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου», αναφέρουν οι ερευνητές, εξηγώντας, μάλιστα, ότι το μακρύ μούσι κρίθηκε ακόμα πιο αρρενωπό για τις γυναίκες, που βρίσκονταν στη γόνιμη φάση του κύκλου τους.

 

Πηγή: iefimerida

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook