Τα 1.747 «βαριά» ονόματα που ελέγχονται για ξαφνικό πλουτισμό | Και τα Χανιά μέσα …

τα-1-747-βαριά-ονόματα-που-ελέγχονται-γι-11409

Βουλευτές νυν και πρώην, ένας πρώην αρχηγός κόμματος, μεγαλοκατασκευαστές, δημοσιογράφοι και μιντιάρχες, εφοπλιστές, ξενοδόχοι, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Αυτοί και ακόμα περισσότεροι «άγνωστοι» περιέχονται στη νέα λίστα των 1.747 φορολογούμενων που ελέγχει για «αιφνίδιο πλουτισμό» το ΣΔΟΕ.

Τη λίστα δημοσιεύει η εφημερίδα «6 ΜΕΡΕΣ» και όπως γράφει πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Πρόκειται για φορολογούμενους από της Εφορίες της Αθήνας και του Πειραιά  του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς, του Ψυχικού, του Χολαργού, του Γαλατσίου, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας, του Αιγάλεω και του Βύρωνα, αλλά και από ολόκληρη την υπόλοιπη χώρα: Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Καρδίτσα, Γιάννενα, κα.

 

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και αν δικαιολογείται ο πλουτισμός που εμφανίζουν στο σύστημα.

Το περίεργο, σύμφωνα με τις «6 Μέρες», είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος όπως θα έπρεπε.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook