Τα ονόματα όσων εκλέχτηκαν στη νέα ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ

τα-ονόματα-όσων-εκλέχτηκαν-στη-νέα-κπε-11468

Υπερδιπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερος εκλέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ακολουθήσουν στην πρώτη δεκαπεντάδα οι Ηρώ Διώτη, Αντρέας Καρίτζης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άλκης Ρήγος , Ελένη Πορτάλιου, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αλμπάνης, Κώστας Μαρματάκης, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Λάμπρου, Πέτρος Καλκανδής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Στέλιος Ελληνιάδης. Από τη λίστα του Αριστερού Ρεύματος εκλέχτηκαν κατά σειρά στις πρώτες θέσεις οι Γιάννης Τόλιος, Γρηγόρης Καλομοίρης ,Λίτσα Αμμανατίδου, Μαρία Μπόλαρη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Στάθης Κουβελάκης, Σταυρούλα Συράκου και Δέσποινα Σπανού.

Οι προεδρικοί με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» συγκέντρωσαν το 74,29% των αντιπροσώπων , ενώ το Αριστερό Ρεύμα με την «Αριστερή Πλατφόρμα» το 25,71%. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στήριξαν οι πλειοψηφούσες τάσεις του ΣΥΝ Αριστερή Ενότητα με απευθείας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα , η Πλατφόρμα 2010 (Παπαδημούλης, Πουλάκης, Δούρου, Μπαλάφας), οι δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ όπως η Ενωτική Πρωτοβουλία, η ΚΟΕ, η ΑΝΑΣΑ (ΑΚΟΑ, ΡΟΖΑ κλπ), το ΔΗΚΚΙ κα. Την Αριστερή Πλατφόρμα στήριξαν το Αριστερό Ρεύμα, η ΔΕΑ, η ΑΠΟ, το Κόκκινο κατά πλειοψηφία, ενώ στήριξε και η ΚΕΔΑ.

Με τα ποσοστά η Ενιαία Λίστα εξέλεξε 168 από τις 226 εκλόγιμες θέσεις και η Αριστερή Πλατφόρμα τις υπόλοιπες 58. Το σύνολο των μελών της νέας ΚΠΕ που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο αποτελείται από 301 μέλη, με τα υπόλοιπα 75 να διορίζονται αριστίνδην από τις συνιστώσες. Πασοκογενείς και Ανανεωτικοί, πάντως, φέρονται να έχουν παράπονα από τους προεδρικούς, καθώς θεωρούν εαυτούς «ριγμένους».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ψήφισαν 411 σύνεδροι από τους συνολικά 3308 που είχαν εκλεγεί.

Η Κουμουνδούρου δεν έδωσε στη δημοσιότητα τους εκλεγμένους, καθώς θα άλλαζαν κάποιες από τις τελευταίες θέσεις λόγω της ποσόστωσης που υπήρχε για τις οργανώσεις της επαρχίας.

Επίσης δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα 75 ονόματα που ορίστηκαν αριστίνδην από τις συνιστώσες, καθώς μέχρι αργά το βράδυ γίνονταν μαγειρέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr δεν εκλέχτηκαν μεταξύ άλλων οι Στάθης Παναγούλης και Γιώργος και Γιώργος Πάντζας, τον οποίο προσπαθούσαν να συμπεριλάβουν στη λίστα των αριστίνδην.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook