Τα κρητικά κρασιά στο Ευρωκοινοβούλιο

τα-κρητικά-κρασιά-στο-ευρωκοινοβούλι-9970

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης επισκέφθηκε  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρόσκληση του Σπύρου Δανέλλη.

«Στην εποχή της κρίσης, όπου η Ελλάδα ψάχνει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγικότητας, κάποιοι δείχνουν το δρόμο έχοντας πετύχει θαύματα στον τομέα τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης, Wines of Crete».

Με αυτή τη φράση ο Σπύρος Δανέλλης γνωστοποιεί στους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Από τη Δευτέρα 26 έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, τα μέλη του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι ευρωβουλευτές, αλλά και μέρος της κοινότητας των Βρυξελλών, να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό οίνο και τους ανθρώπους του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης έλαβαν χώρα:

– διαδικασία παρουσίασης και γευσιγνωσίας των κρασιών του δικτύου «Wines of Crete», παρουσία εμπόρων και αντιπροσώπων οινοποιών στις Βρυξέλλες, Sommeliers, αρθρογράφων και ιδιοκτητών εστιατορίων, και

– συνάντηση με τον κ. Στέργιο Τατάγια, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI), στο χώρο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

«Το κρασί που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει συνδεθεί με μύθους, σύμβολα και έθιμα της βιωμένης κουλτούρας του νησιού μας, βρίσκει σήμερα στα πρόσωπα των μελών του Wines of Crete, τους καλύτερους πρεσβευτές του», δηλώνει ο Σπύρος Δανέλλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook