Τα καραγκιοζιλήκια του υπουργείου Οικονομικών…

τα-καραγκιοζιλήκια-του-υπουργείου-οι-20320

forodiafigi-idravlikos

Κίνητρα για φοροδιαφυγή από το υπουργείο Οικονομικών

Γκάφα ολκής που άνοιξε διάπλατα παράθυρο φοροδιαφυγής σε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κι όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής.

Ο νέος κώδικας απεικόνισης φορολογικών συναλλαγών απαλλάσσει από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων και έκδοσης λιανικών αποδείξεων κατηγορίες επαγγελμάτων που κατά τεκμήριο φοροδιαφεύγουν.

Ειδικότερα οι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, και γενικότερα όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής και των επισκευών απαλλάσσονται από την ανωτέρω υποχρέωση με την προϋπόθεση τα ακαθάριστα έσοδα να μην υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ. Το παράθυρο αυτό κλείνει με παρέμβαση της τρόικας και τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική διάταξη που θα τους υποχρεώνει να τηρούν βιβλία και να κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσονται από την 1η Ιανουαρίου 2013 από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής μόνο τα φυσικά πρόσωπα, των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγαθών και την παροχή υπηρεσιών κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τις 10.000 ευρώ. Ειδικότερα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εκδίδουν αποδείξεις:

  • Επαγγελματίες που σχετίζονται με εργασίες επισκευών και συντηρήσεων τεχνικών έργων και μη. Ουσιαστικά, η νέα διάταξη απαλλάσσει από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, οι συντηρητές εγκαταστάσεων θέρμανσης, κλιματισμού και πλήθος άλλων επαγγελματιών οι οποίοι εμφανίζονται – με βάση τις αποδείξεις που εξέδωσαν το 2012 – να έχουν ακαθάριστα έσοδα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.
  • Εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτων, επισκευαστές ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, εκμεταλλευτές αποθηκευτικού χώρου, όσοι ασκούν παραϊατρικό επάγγελμα.
  • Επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook