Τα είπαν οι αρχηγοί …

τα-είπαν-οι-αρχηγοί-9769

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι «η απόφαση του Εurogroup ήταν μια εξαιρετική εξέλιξη, καθώς η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη», ενώ τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο είναι προσηλωμένο στην ανάπτυξη της χώρας και τη στήριξη της κοινωνίας, δημιουργώντας, όπως είπε, «ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας».

«Τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις του Eurogroup πρέπει να βρουν και τη συγκεκριμένη προέκτασή τους», είπε, για να συμπληρώσει ότι «ζητούμενο τώρα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη» και να καταλήξει λέγοντας πως «δικαιώνεται η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια νέα αφετηρία αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup και σημείωσε ότι «πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών».

«Να πείσουμε τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική. Να το πιστέψουμε και εμείς. Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, να προσπαθείς να σώσεις την επιχείρησή σου. Γι αυτό, άμεσος στόχος να είναι να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και όχι οι τραπεζίτες. Να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. Να αξιοποιήσουμε τη στιγμή. Να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το κλίμα έχει αλλάξει και οι Έλληνες θα πρέπει να νιώθουν πιο σίγουροι. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Η χώρα έχει σταθεί όρθια και μπορεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος», πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως άμεση προτεραιότητα «να ολοκληρωθούν όλα αυτά που αναλάβαμε για την επαναγορά των ομολόγων», ενώ στο ερώτημα αν τέθηκαν στο τραπέζι θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν: «Θα τα δούμε αυτά».

Και οι δυο αρχηγοί, αναφερόμενοι στα σενάρια ανασχηματισμού, δήλωσαν κατηγορηματικά πως καμιά τέτοια συζήτηση δεν έγινε.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς ο Φώτης Κουβέλης αν τέθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ζήτημα για ανασχηματισμό είπε: «Δεν υπήρξε καμία απολύτως συζήτηση. Δε μας απασχόλησε ούτε κατ’ ελάχιστο ένας ανασχηματισμός. Δεν ετέθη τέτοιο θέμα με την οποιαδήποτε εκδοχή του».

Σημειώνεται ότι στη 1 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook