«Τα βότσαλα της ελπίδας» για τον Μαντέλα

τα-βότσαλα-της-ελπίδας-για-τον-μαντέ-45534

MANTELA«Άλλαξες την Νότιο Αφρική», «Σε αγαπούμε Μαντέλα», «Ελευθερία», «Κουράγιο»…γράφουν τα «βότσαλα της ελπίδας» που εναποθέτουν έξω από το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα, στο Χάουτον του Γιοχάνεσμπουργκ, παιδιά, φίλοι και απλοί άνθρωποι που θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αγάπη τους στο πρόσωπό του.

Η τετράχρονη Αμπερ και ο μικρότερος αδελφός της, ζωγραφίζουν μια μαργαρίτα σε ένα από τα βότσαλα και έπειτα μια μουτζούρα που σημαίνει Μαντέλα. Χαρούμενα για το δημιούργημά τους το τοποθετούν στην αυλή, όπου βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους περιμένοντας να ακούσουν νέα για την πορεία της υγείας του.

Την ίδια ώρα, δεκάδες φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και καμεραμέν βρίσκονται έξω από την ιδιωτική κατοικία του Μπαντίμπα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για πέμπτη συνεχή ημέρα με πνευμονία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του του Νοτιοαφρικανού προέδρου Τζέικομπ Ζούμα η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα, έκανε λόγο για «νέα βελτίωση της κατάστασής του», ενώ σήμερα τον 94χρονο ήρωα του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ επισκέφθηκαν συγγενείς του.

Η νοσηλεία του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, προκαλεί ανησυχία στον λαό, που τον αγαπά πολύ και προσεύχεται για ταχεία ανάρρωση.

 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook