Τα Χανιά τιμούν το Πολυτεχνείο

τα-χανιά-τιμούν-το-πολυτεχνείο-7845

Στις 18:00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Φοιτητών αλλά και οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό, φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου του 1973.

Παράλληλα, τα μέλη της γραμματείας του ΠΑ.ΜΕ, αλλά και το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Νομό, πραγματοποιούν, στις 18:30 το απόγευμα, συγκέντρωση στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την επέτειο, αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα τα οράματα του Πολυτεχνείου 39 χρόνια μετά παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, με τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας, με τις πολιτικές που απαξιώνουν την παιδεία και την κοινωνία με πρωτοφανή αντεργατικά και αντι-ασφαλιστικά μέτρα, με πολιτικές που αυξάνουν καθημερινά τις απολύσεις και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.

Το Πολυτεχνείο ζει, καθημερινά και συναντιέται με τους ανυποχώρητους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων και των οργανώσεων των φοιτητών και της νεολαίας, για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αιτήματα που σήμερα εξακολουθούν και παραμένουν επίκαιρα και διεκδικούμενα.»

Στο μεταξύ, η Ενωτική Πρωτοβουλία Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση, στις 19:00 το βράδυ, στην αίθουσα της πρώην Γαλλικής Σχολής στην Χαλέπα.

Επίσης, η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΚΝΕ του Νομού, πραγματοποιεί απόψε στις 19:00 το βράδυ, στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, εκδήλωση με θέμα, «Διδασκόμαστε από το Πολυτεχνείο, εμπνεόμαστε για τους ταξικούς αγώνες, στο σήμερα.»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο Βαγγέλης Σοφίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook