Τίτλοι τέλους για Αρβανίτη-Κατσίμη;

τίτλοι-τέλους-για-αρβανίτη-κατσίμη-4009

Τελευταία έμελλε να είναι σήμερα η πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, καθώς μετά το τέλος της, οι καλοί συνάδελφοι έμαθαν και το …τέλος τους.

Τα παρατράγουδα είχαν αρχίσει από την αρχή της σεζόν όταν το τηλεοπτικό ζευγάρι έμαθε ότι οι περικοπές αγγίζουν και τη δική τους εκπομπή που θα γινόταν από τετράωρη δίωρη.

Στο κομμένο όμως δίωρο η διοίκηση της ΝΕΤ δεν έβαλε κινούμενα σχέδια, ούτε κάποια ταινία μικρού μήκους αλλά αποφάσισε να τη δώσει σε άλλους δύο δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη για μια …άλλη ματιά στα γεγονότα.

Το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη αποφάσισαν να παίξουν το ρεπορτάζ του ΒΒC για τα βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής των διαδηλωτών και τους έφαγε …η μαρμάγκα.

Η ανεξάρτητη Ελληνική Τηλεόραση του Σίμου Κεδίκογλου θεώρησε ότι οι δύο συνάδελφοι έριξαν μ’αυτό το ρεπορτάζ, τίτλους τέλους στην εκπομπή τους.

Στο μεταξύ, το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης. Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα.»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ‘ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης». 

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook