Βάμβουκας: Περίθαλψη δυο ταχυτήτων

βάμβουκας-περίθαλψη-δυο-ταχυτήτων-3981

Για τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην βουλή, μίλησε σήμερα το πρωί στον SUPER FM 89,6, o πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Όπως υποστήριξε, » Υπάρχουν αρκετές ελλείψεις φαρμάκων, κυρίως αυτό το διάστημα σε σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες είχαν αντιρρήσεις για την κοστολόγηση, κάποιων φαρμάκων τους, οπότε έχουν κάνει προσφυγές και έως ότου εκδικαστούν, οι προσφυγές, έχουν σταματήσει να παρέχουν φάρμακα στις φαρμακαποθήκες και κατά συνέπεια και στα φαρμακεία.

Ειδικότερα, υπάρχουν ελλείψεις σε διακόσια πενήντα σκευάσματα. Εκτός όμως, από αυτό, συνεχίζονται, τα συνήθη προβλήματα, με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με το γεγονός, ότι κάποιες πολυεθνικές εταιρείες, διαθέτουν πολύ μικρό αριθμό φαρμάκων στην Ελληνική αγορά, γιατί δεν έχουν ιδιαίτερο οικονομικό κίνητρο, οπότε έχουμε και αυτό το φαινόμενο.

Παράλληλα, ορισμένες από τις μεγάλες εταιρίες φαρμάκων, αποσύρουν τα σκευάσματά τους, από την χώρα μας, με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια πρωτότυπα φάρμακα, τα οποία είναι χρήσιμα, για ορισμένες θεραπείες και δεν αντικαθιστάτε με γενόσημα, καθώς είναι φάρμακα νεότερης γενιάς και πολύ χρήσιμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Χανίων, «σήμερα οι πρόεδροι όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της Ελλάδας, συνεδριάζουμε στην Αθήνα,

προκειμένου να αποφασίσουμε για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στον κλάδο μας, καθώς διάφορα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, είναι θηλιά, στο λαιμό του φαρμακοποιού, αφού θα πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Όσον αφορά τους ασφαλισμένους, αυτοί είναι το πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί δυστυχώς, οδεύουμε σε μια υγεία με καθαρά, ταξικά χαρακτηριστικά, αφού αυτός, που έχει χρήματα, θα του προσφέρονται, πολύ καλές παροχές υγείας, σε αντίθεση με όποιον δεν διαθέτει χρήματα.Η παροχή ασφάλισης, θα πέσει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, γεγονός που θα πρέπει, η κοινωνία ν’ ανατρέψει συνολικά αυτό το σκηνικό.»

Επίσης, ο Τάσος Βάμβουκας, έκανε λόγο και για την μεταφορά, του φαρμακευτικού υλικού στα πολυκαταστήματα, που όπως ισχυρίστηκε «εκτός από το βρεφικό γάλα, θα πωλούνται και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και σε άλλες επιχειρήσεις.

«Για παράδειγμα, το «Depon» που μέχρι σήμερα, παρανόμως πωλείται στα περίπτερα, θα διατίθεται και από άλλα καταστήματα, όπως και κάποια αντιγριπικά σιρόπια, που δίδονται χωρίς ιατρική συνταγή.» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook