Σύμφωνα με την Δημοτική αρχή 780.000 Ευρώ κόστισε το Γήπεδο Περιβολίων

σύμφωνα-με-την-δημοτική-αρχή-780-000-ευρώ-κόσ-1721

gipedo perivolion780.000 Ευρώ κόστισε σύμφωνα με την Δημοτική αρχή Χανίων η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Περιβολίων.

Αυτό ανέφερε χθες κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στο Σώμα ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, «στο Στάδιο των Περιβολίων, είχε εγκριθεί από τον Νοέμβριο του 2011 το έργο τοποθέτησης σκεπάστρου στις κερκίδες ύψους 303.000 ευρώ.

Μετά την άνοδο του Πλατανιά και προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στάδιο στην πόλη των Χανίων εγκρίθηκε το ποσό των 307.000 Ευρώ για την ανακατασκευή των κερκίδων.

Η κατασκευή της νέας κερκίδας έγινε με αυτεπιστασία, δηλαδή με συνεργεία του Δήμου Χανίων και κόστισαν μόνο τα υλικά.
Συνολικά δαπανήθηκαν 780.000 ευρώ και άλλα 140.000 Ευρώ είναι έτοιμα να διατεθούν για συμπληρωματικά έργα, αν προκύψει κάποια τέτοια ανάγκη.

Aπο την Π.Α.Ε. Πλατανιάς έγινε η κατασκευή των δημοσιογραφικών θεωρείων, του συστήματος αποστράγγισης και η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, όπως επίσης και 650 πλαστικών καθισμάτων.

Ενώ ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. και εργολάβος κ. Μανώλης Μαθιουλάκης πραγματοποίησε χωματουργικά έργα,τα οποία και χάρισε στην Π.Α.Ε. και κατά συνέπεια και στον Δήμο.»

Οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα.

Ο Γιώργος Τσαπάκος εστίασε στην χρονική καθυστέρηση με την οποία παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, αφού όπως υποστήριξε, «εδώ και πέντε μήνες ζητάμε τ’ αναλυτικά στοιχεία.»

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε λόγο για «ελλιπή ενημέρωση»ενώ πρόσθεσε «Έγινε μία δωρεά σε περιουσία του Δήμου,έπρεπε η μελέτη να περάσει πρώτα από το Δ.Σ. Μπορεί π.χ. ο καθένας να πάει με μια μπουλντόζα στον Δημοτικό Κήπο και να φυτέψει αμυγδαλιές και στη συνέχεια να πει ότι της κάνω δωρεά στον Δήμο;»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών»Τάσος Βάμβουκας,«εμείς, όταν εγκρίναμε ως Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα στο στάδιο Περιβολίων, ψηφίσαμε να παίξει και ο Πλατανιάς όχι μόνο ο Πλατανιάς.»

Ο Νίκος Παπαντωνάκης,ισχυρίστηκε ότι,«η δωρεά από τον Πλατανιά είναι πιθανόν να γίνεται με ανταλλάγματα στον Δήμο.»

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος, Μανώλης Κεμεσίδης, όταν πήρε το λόγο, υποστήριξε πως, «όλα τα έργα και οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα και υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά», ενώ απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, επεσήμανε πως,»στα περισσότερα έργα ο απολογισμός γίνεται δυο με τρία χρόνια μετά την κατασκευή τους και εμείς σας προσκομίσαμε τα στοιχεία τέσσερις μήνες μετά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook