Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης | Εκδηλώσεις από τις 6 το απόγευμα για την «Ώρα της Γης»

σύλλογος-φίλων-αστρονομίας-κρήτης-εκ-42722

WRA-THS-GHSΟ Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης σας προσκαλεί στις δράσεις του που γίνονται στα πλαίσια της Ώρας της Γης. Από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ θα παρατηρήσουμε τον Ήλιο μας με ειδικά φίλτρα, θα μιλήσουμε για την φωτορύπανση, θα κάνουμε φωτομετρία του νυχτερινού ουρανού, θα καταγράψουμε την φωτορύπανση πάνω από την πόλη μας και θα παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό μέσα από τηλεσκόπια.

Πρόγραμμα:

6.00 – 6.45μμ Παρατήρηση του Ήλιου κατά την δύση του μέσα από τηλεσκόπια με ειδικά ηλιακά φίλτρα, παρατήρηση ηλιακών κηλίδων.

6.45 – 7.15μμ Ψάχνοντας τον κομήτη Pan-Starrs. Ένας ταξιδιώτης του Διαστήματος περνάει από την γειτονιά της Γης κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση

7.30 – 8.15μμ Οι απρόβλεπτες συνέπειες της φωτορύπανσης – μικρή παρουσίαση από τον μέλος του Συλλόγου Χρίστο Σωτηρόπουλο. Πόσο κακό μπορεί να μας κάνει η υπερβολική έκθεση στο τεχνητό φως; Παραδείγματα κακού φωτισμού, συνέπειες και λύσεις.

8.30 – 9.30μμ Ώρα της Γης – καταγραφή με κάμερες υπερύθρων,

8.30 – 11.00μμ παρατήρηση ουράνιων σωμάτων: Σελήνη, Δίας, νεφέλωμα του Ορίωνα, αστρικά σμήνη κ.α. μέσα από τα τηλεσκόπια μελών του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook