Σύλλογος Ξενοδόχων: Ο Νομός Χανίων πρώτος στις προτιμήσεις των τουριστών

σύλλογος-ξενοδόχων-ο-νομός-χανίων-πρώ-0

tourismos(1)Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γερμανίας «ΙΤΒ Berlin-2013» συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων αποτελούμενο από τους  Μανώλη Γιαννούλη, Γιώργο Μαθιουλάκη, Γιώργο Νικάκη και Κυριάκο Παπαδάκη, είχαν συνομιλίες με Tour Operators διαφόρων αγορών.

Με αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική περίοδο στα Χανιά επέστρεψαν στις αποσκευές τους τα μέλη του Συλλόγου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, «η συγκεκριμένη έκθεση αφορά όλες τις τουριστικές αγορές δίνοντας όμως αρκετή έμφαση και στη γερμανική αγορά λόγω του μεγέθους της. Δυστυχώς, στα Χανιά η γερμανική αγορά έχει μειωθεί αισθητά καθώς εκπροσωπεί μόλις το 5,4% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων.

Ειδικότερα, το 2012 περίπου 38.839 Γερμανοί αφίχθησαν στα Χανιά. Η Ένωσή μας πιστεύει στη διασπορά κινδύνου και άρα στην ανάπτυξη όσο περισσότερων τουριστικών αγορών γίνεται με προορισμό τον Αερολιμένα Χανίων.

Η Ελλάδα, έχει βελτιωμένη εικόνα από πέρυσι, δεδομένου ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ υπολογίζεται να είναι αισθητά μειωμένος, αλλά και η πολιτική αστάθεια να είναι περιορισμένη σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι σκανδιναβικές χώρες (που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον προορισμό μας, εφόσον αντιστοιχούν  περίπου στο 62% των αφίξεων) δείχνουν θετικά σημάδια ιδίως λόγω της πτωτικής πορείας του ευρώ σε σχέση με τα νομίσματά τους, αλλά και λόγω των τιμών που έχουν προσφέρει οι ξενοδόχοι.

Η αγγλική και πολωνική αγορά εμφανίζουν θετικά σημάδια όσον αφορά τα Χανιά. Η ρωσική αγορά εμφανίζει θετικά σημάδια για την Ελλάδα ως προορισμό. Στα Χανιά το 2012 αφίχθησαν μόνο 3.239 Ρώσοι επισκέπτες.

Το 2013 προβλέπεται αυτό το νούμερο να υπερδιπλασιάζεται (αν και θα παραμείνει μικρό σε σχέση με τις άλλες αγορές).Η γερμανική αγορά θα έχει διψήφια άνοδο στην Ελλάδα, αν και το 2012, λόγω της αρνητικής κατάστασης, κατέγραψε ιστορικά χαμηλό σημείο.

Στον Νομό Χανίων πρέπει να στοχεύσουμε στρατηγικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής αγοράς και γι’ αυτό τον λόγο θα οργανώσουμε ημερίδα με προσκεκλημένους όλους τους Tour Operators της συγκεκριμένης αγοράς». 

Αξίζει να σημειωθεί πως, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Χανίων.

Τα θέματα της συζήτησης είναι:

Συμμετοχή του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, στην έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, με στόχο την προβολή και ενίσχυση του προορισμού.

Επέκταση του εκπτωτικού προγράμματος σε εμπορικά καταστήματα, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ξενοδοχεία.

Πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ για τον εορτασμό της 10ης επετείου του αεροδρομίου Weeze της Γερμανίας.

Φιλοξενία τηλεοπτικού συνεργείου για γυρίσματα εκπομπής Κρητικής Γαστρονομίας από 27 – 31/3/2013.

Προτάσεις αναβάθμισης του ενετικού λιμένα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Υποδοχή καλωσορίσματος του πρώτου αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Χανίων καθώς και του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας.

Πρόσκληση συμμετοχής σε παγκρήτια έκθεση στην Αθήνα (24 – 27 Μαΐου 2013).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook