Σύγκρουση για χρηματοδότηση και παρακολουθήσεις τηλεφώνων

σύγκρουση-για-χρηματοδότηση-και-παρα-100549

nd syrizaΣτο «κόκκινο» η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με τις διαφορετικές τροπολογίες που θα καταθέσουν τα δύο κόμματα για την αναστολή χρηματοδότησης στην Χρυσή Αυγή και για το ενδεχόμενο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωση του αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα. «Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απλή, σαφής και αποτελεσματική: Να αναστέλλεται η χρηματοδότηση κομμάτων, τα οποία είναι υπό δικαστική κρίση, για το αν αποτελούν ή όχι εγκληματική οργάνωση. Ρωτώ: Γιατί αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι φοβάται και αρνείται να στηρίξει την ρύθμιση αυτή;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του πρόταση για την κρατική χρηματοδότηση. Με ανακοίνωση του ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιλέγει την «άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επαναφέρει το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε πολιτικά κόμματα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γραπτή ανακοίνωση ρωτά την κυβέρνηση εάν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές» και το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τονίζει ότι «δεν υπάρχει ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μείζον ζήτημα δημοκρατίας» αναδεικνύουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ.

«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη» ανέφερε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. «Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του υπ. Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνομωσίας. Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν».

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι έστω και με καθυστέρηση αποφάσισε να απαντήσει στα ερωτήματα της Κουμουνδούρου. «Η δήλωσή του πως δεν παρακολουθούνται πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ, κρατείται και καταγράφεται. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε για το επίμαχο θέμα. «Επειδή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, εννοώ το αν και πώς και πότε γίνονται υποκλοπές, γι` αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί όταν θίγουμε αυτό το ζήτημα, δεν μπορεί να αφήνουμε, να διοχετεύουμε δήθεν πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με τον λαγό και την τίγρη -λέμε και καμία βλακεία να περάσει η ώρα. Αν το λες, το λες σοβαρά, κάνεις την καταγγελία και προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες»

Ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι «Δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ήταν η αντιτρομοκρατική που επελήφθη της υπόθεσης, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες είχαμε καταγγελίες, είχαμε σοβαρά στοιχεία».

 

Πηγή : real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook