Σόιμπλε: Τι συζήτησα με τον Τσίπρα

σόιμπλε-τι-συζήτησα-με-τον-τσίπρα-24560

tsipras_soimple«Όταν έχει κανείς να επιλύσει δομικά προβλήματα και η λύση αυτή πρέπει να είναι βιώσιμη, δεν μπορεί να αποφύγει ότι για ένα διάστημα θα υπάρξουν διαδικασίες προσαρμογής που θα μπορούσαν να είναι επώδυνες» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διευκρινίζει ότι αυτό το είπε και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Βερολίνο.

Προσθέτει δε ότι «τα μέτρα έχουν αποφασιστεί και πρέπει να εφαρμοστούν».

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες προσαρμογής, «αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπως επίσης και για την Γερμανία» τονίζει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε ταυτόχρονα στην γερμανική «Sueddeutsche Zeitung» και στην γαλλική «Le Monde», με αφορμή την 50η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Ηλυσίων.

Ερωτώμενος πάντως αν τον άγγιξε η περιγραφή των κοινωνικών συνεπειών του αυστηρού προγράμματος λιτότητας από τον κ. Τσίπρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά χαρακτηριστικά: «Πιστέψτε με σε αυτό που θα πω.

Το γεγονός ότι η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους, μου είναι σαφές με τρόπο επώδυνο, ανεξάρτητα ποιος έρχεται να με δει. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα».

Σε ερώτηση, αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του είπε κάτι τέτοιο, εξηγεί ότι ο κ. Τσίπρας «έχει τις απόψεις του όσον αφορά την επίλυση της κρίσης και αυτό είναι απολύτως θεμιτό», για να συνεχίσει: «Δεν αναμιγνύομαι στις ελληνικές συζητήσεις της εσωτερικής πολιτικής. Τα μέτρα του προγράμματος λιτότητας έχουν αποφασισθεί και πρέπει να εφαρμοστούν».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook