Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές στο θέατρο «Κυδωνία»

συνεχίζονται-οι-κινηματογραφικές-πρ-112999

image001Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από την κινηματογραφική Λέσχη των Φίλων του θεάτρου Κυδωνία. Απόψε στις 9 το βράδυ, προβάλλεται η ταινία «Το πνεύμα του μελισσιού» (El Espiritu de la Colmena), ισπανικής παραγωγής 1973.

Η ταινία έχει τιμηθεί με το χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν το 1973 και το ασημένιο βραβείο στο Φεστιβάλ Σικάγου.

Σκηνοθέτης: Βίκτορ Ερίθε

Σενάριο: Βίκτορ Ερίθε, Ángel Fernández Santos, Francisco J. Querejeta

Φωτογραφία: Luis Cuadrado

Μουσική: Luis de Pablo

Ηθοποιοί: Fernando Fernán Gómez, Teresa Gimpera, Ana Torrent, Isabel Tellería

Διάρκεια: 97′

Ο Βίκτορ Ερίθε είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του ισπανικού κινηματογράφου. Έχει δε γυρίσει μόνον 3 ταινίες: «Το πνεύμα του μελισσιού» (1973), «Ο Νότος» (1982» και «Το όνειρο του φωτός» (1992).

Η ταινία είναι ένα ταξίδι μύησης, ενηλικίωσης, ένα ταξίδι μυστηριώδες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Και συνάμα είναι μια ματιά στη μοναξιά των μελών της κυψέλης, στη ματαιότητα των πραγμάτων, στη μάχη της επιβίωσης.

Τα μέλη της οικογένειας ζουν σε μία απουσία. Ο πατέρας ασχολείται με τη μελέτη της ζωής στην κυψέλη. Η μητέρα απομακρυσμένη από τον άνδρα της στέλνει γράμματα σε κάποιον χαμένο στρατιώτη, πιθανόν παλιό της εραστή.

Τα δυο παιδιά ζουν μόνα τους και η Άννα χάνεται σιγά σιγά μέσα στη δική της απομόνωση, στην αναζήτηση του πνεύματος και τέλος στη θλίψη που της προκαλεί η ανακάλυψη μιας πραγματικότητας που της φαίνεται παράλογη.

Ο ταινία του Ερίθε είναι ένας βαθύς στοχασμός, μια εξερεύνηση της παιδικής μας μνήμης, ένα αίνιγμα που αποζητά τη λύση του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook