Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

συνεχίζονται-οι-αποκαλύψεις-2320

Τα μυστικά της εταιρείας SE Enterprises Ανώνυμη Εταιρεία Ναυτιλιακών Συμβούλων και Διαχείρισης Πλοίων, με την οποία εμπλέκεται το ζεύγος Ιωάννη Καρούζου – Ρεβέκκας Σκαφτούρα, ερευνούν πλέον οι Αρχές. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ήδη γνωστή τόσο στην Εισαγγελία όσο και στο ΣΔΟΕ από το σκάνδαλο της προμήθειας των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς συνδεόταν με τον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, ο οποίος ελέγχεται για παράνομες πληρωμές.

Η διασύνδεση της εταιρείας με τον Ι. Καρούζο δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού για πρώτη φορά ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, που κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια (2005-2008) να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία, μπαίνει στο… αμαρτωλό κάδρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Την SE Enterprises συνδέει με το ζεύγος Καρούζου – Σκαφτούρα ο πρώην συνέταιρός του Γιώργος Ζωγραφάκης, με στοιχεία που κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές, όπως επιβεβαίωση με δήλωσή του στη Realnews.

Αλλά και ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός είχε ενημερώσει από το 2011 το ΣΔΟΕ για τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ με κατάθεσή του σε πταισματοδίκη στις αρχές του 2012 είχε αποκαλύψει πως ο ίδιος ο Καρούζος του είχε πει ότι διατηρούσε εταιρεία με αφανείς εταίρους στο Κολωνάκι, η οποία μεσολαβούσε στην αγορά οπλικών συστημάτων.

Καρούζος και εξοπλισμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο Ι. Λιβανός, πρώην συνεργάτης του Ι. Καρούζου, είχε ενημερώσει εγγράφως από τις 16-6-2011 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ότι η εταιρεία SE Enterprises S.A. συνδέεται με τη Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Στοιχεία για τη σχέση της εταιρείας με τον όμιλο Καρούζου έχουν κατατεθεί και στην Εισαγγελία, γεγονός που δεν αρνήθηκε ο πρώην συνέταιρος του Ι. Καρούζου, Γ. Ζωγραφάκης, όταν ρωτήθηκε από την Realnews. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ο λογιστής Παναγιώτης Καραλής, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Καρούζος, κρατούσε και τα βιβλία της SE Enterpises. Αλλά και η εμπλοκή του Ι. Καρούζου στα εξοπλιστικά προγράμματα έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στις αρμόδιες Αρχές από τον κτηματομεσίτη Ι. Λιβανό.

Σε κατάθεσή του στο Πταισματοδικείο Αθηνών στις 24-2-12, που απευθύνεται στον οικονομικό εισαγγελέα, τονίζει: «Όπως μου δήλωσε ο Ιωάννης Καρούζος, στο διάστημα μεταξύ 11-10-10 και 25-10-10 ο ίδιος, ενώ είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, διατηρούσε γραφείο με έδρα εταιρείας στην οδό Κουμπάρη 4 στο Κολωνάκι, με δραστηριότητα διαμεσολάβησης σε αγορά οπλικών συστημάτων, έχοντας ως συνεταίρους αφανή άτομα. Δεν γνωρίζω εάν η εταιρεία ήταν ελληνική ή offshore. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν οι αμοιβές για διαμεσολάβηση ήταν μόνο από τις πωλήτριες -κρατικές ή ιδιωτικές- εταιρείες ή και από το ελληνικό Δημόσιο». Αλλά και σε επιστολή που απηύθυνε τον περασμένο μήνα στον πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής και τις αρμόδιες Αρχές, ενημερώνοντας για την υπόθεση Καρούζου, ο Ι. Λιβανός επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Επίσης, έχω αναφερθεί και σε επικίνδυνους Ρώσους υπηκόους που ενδεχομένως να έχουν σχέση με τον καταγγελλόμενο (Ι. Καρούζο) αλλά και με παράνομες κρατικές συμβάσεις οπλικών συστημάτων που έχουν σχέση με την Ελλάδα και υποθέσεις με “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος, που όλοι οι μάρτυρες της δίκης στη Ρωσία έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί».

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook