Συνεχίζεται η «μάχη» για τον 12χρονο Ρώσο

συνεχίζεται-η-μάχη-για-τον-12χρονο-ρώσ-62229

nikitaΣε νέα χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται σήμερα το μεσημέρι ο μικρός Νικίτα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να επουλώσουν τις πληγές που φέρει το σώμα αλλά και η ψυχή του 12χρονου παιδιού.

Επτά ημέρες έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό του από Ολλανδό εργαζόμενο στο ξενοδοχείο όπου παραθέριζε με τη μητέρα του αλλά και τη λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του «Αγλαϊα Κυριακού», ο μικρός Ρώσος μπαίνει και πάλι στα χειρουργεία του 2ου ορόφου του Παίδων για την αντιμετώπιση των ορθοπεδικών τραυμάτων που φέρει από το μαχαίρι του 21χρονου Ολλανδού.

Οι ορθοπεδικοί θα αποκαταστήσουν τη βλάβη που έχει προκληθεί στον τένοντα του αριστερού χεριού του 12χρονου – πρόκειται για βλάβη που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Αυτό που δεν είναι βέβαιον ακόμη ότι είναι αντιμετωπίσιμο είναι η αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας των κάτω άκρων του αγοριού. Οι γιατροί υποβάλλουν το παιδί καθημερινά σε ειδικά τεστ ελέγχου της κινητικής λειτουργίας από την ολοκλήρωση των οποίων θα αποτιμήσουν το ακριβές μέγεθος της συνολικής βλάβης των κάτω άκρων. Αυτό θα τους επιτρέψει να σχεδιάσουν με ακρίβεια και το πρόγραμμα αποκατάστασης για τον μικρό ασθενή, ιδίως μετά τη σαφή δήλωση της μητέρας του ότι επιθυμεί να συνεχιστεί η νοσηλεία και η φυσιοθεραπεία για το παιδί της στην Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες, ο 12χρονος αμέσως μόλις αναρρώσει και από τη σημερινή επέμβαση, θα διακομιστεί στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης του «Αγλαϊα Κυριακού», μια πρωτοποριακή δομή που εγκαινιάστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου μόλις τον περασμένο μήνα και που απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν κινητικά, νοητικά ή επικοινωνιακά προβλήματα εξαιτίας μιας πάθησης ή ενός τραυματισμού.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook