Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία των γιατροί του ΕΟΠΥΥ

συνεχίζεται-για-δεύτερη-εβδομάδα-η-απ-110083

giatroiΣυνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η απεργία των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ετσι, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, τα πολυϊατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υγείας προχωράει στη διακοπή των συμβάσεων όσων γιατρών διατηρούν και απογευματινά ιατρεία όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει σε συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στις 7 Δεκεμβρίου, μονό εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους.

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Για «φθηνούς εντυπωσιασμούς» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, σημειώνοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook