Συναυλία ‘ελπίδας’ με τον Σλοβάκο τραγουδιστή Maros Bango

συναυλία-ελπίδας-με-τον-σλοβάκο-τρα-40321

Συναυλία ‘ελπίδας’ για τη στήριξη των Ιδρυμάτων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.Π. και Κ.Η.Φ.Α.ΑμεΑ., τα οποία λυγίζουν κάτω από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων, χωρίς κρατική αρωγή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Μουσικά κομμάτια από τη Διεθνή Κλασική Σκηνή θα ερμηνεύσει ο τυφλός Σλοβάκος τραγουδιστής Maros Bango.
Η τιμή εισιτηρίου της συναυλίας ανέρχεται στα 5 € και τα έσοδα θα τεθούν στη διάθεση του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων για τη στήριξη των Ιδρυμάτων.

poster

Την εκδήλωση διοργανώνουν το επίτιμο Προξενείο της Σλοβακικής Δημοκρατίας στα Χανιά, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

slovakosΌπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Επίτιμο Προξενείο της Σλοβακικής Δημοκρατίας, ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, κ. Σταύρος Πατεράκης, «εκτός από τους συνδέσμους πολιτισμού που ενώνουν την Ελλάδα και την Κρήτη με τη Σλοβακία, σκεφτήκαμε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη μας. Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να παντρέψουμε τον πολιτισμό με την αλληλεγγύη και διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη συναυλία με τον πολύ γνωστό τυφλό Σλοβάκο τραγουδιστή Maros Bango. Καλούμε όλους να δώσουν το ‘παρών’ σε αυτήν τη συναυλία ελπίδας για να δείξουμε πως όλοι εμείς είμαστε ζωντανά κύτταρα σε μια κοινωνία ευρωπαϊκή, σε μια παγκόσμια κοινωνία».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ανέφερε πως «τα Χανιά και όλη η Κρήτη έχουν την τύχη ένας συμπολίτης μας, ο Σταύρος Πατεράκης, να έχει αναλάβει πρόξενος μιας κεντροευρωπαϊκής χώρας με έδρα τα Χανιά. Στο πλαίσιο αυτό επιδεικνύει μεγάλο ζήλο και δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας ένα βαρύ έργο, ώστε να ενώσει εμπορικά, πολιτικά και πολιτισμικά τα Χανιά, την Κρήτη με τη Σλοβακία και την Κεντρική Ευρώπη. Δύο χώρες που δένουν η κοινή ιστορία και ο πολιτισμός. Μια πρώτη κοινή δράση είναι η συναυλία αλληλεγγύης μιας και η χώρα μας αυτήν τη στιγμή περνά τα δεινά των Μνημονίων. Πιστεύουμε πως οι Χανιώτες θα αγκαλιάσουν αυτήν τη φιλανθρωπική εκδήλωση και παράλληλα θα γνωρίσουν ένα κομμάτι του πολιτισμού μιας μεγάλης χώρας».

Η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, κα Αμαλία Μπασιά, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, κ. Σταύρο Πατεράκη και κάλεσε τους Χανιώτες να παρευρεθούν σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός με τον τυφλό Σλοβάκο τραγουδιστή Maros Bango, που απέδειξε ότι «οι ανάπηροι, όταν τους δώσεις την ευκαιρία, μεγαλουργούν σε οποιονδήποτε τομέα. Επίσης είναι σημαντικό ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε τρία Ιδρύματα, τα οποία είναι οι μεγάλοι αδικημένοι αυτήν τη δύσκολη εποχή της κρίσης, που όμως πρέπει όλους να μας φέρει πιο κοντά και να μας ενώσει».

Να σημειωθεί πως εισιτήρια για τη συναυλία θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Ανδρέα Παπανδρέου 70, το φαρμακείο Καλφάκη, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Χανίων καθώς και από κιόσκι του Δήμου Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook