Συναγερμός για το πρόβλημα των ναρκωτικών στα σχολεία

συναγερμός-για-το-πρόβλημα-των-ναρκωτ-53119

ΧΑΣΙΣΣυναγερμό σήμανε σε υπηρεσιακό επίπεδο λειτουργίας των σχολείων – Γυμνασίων και Λυκείων – το τελευταίο περιστατικό της σύλληψης ανήλικου μαθητή, ο οποίος σε έρευνα της Αστυνομίας, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του μικρή ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο συνέβη έξω από το σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου, «χτύπησε καμπανάκι», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από εκπαιδευτικούς, για το ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών βρίσκεται ανάμεσά μας, επεκτεινόμενο όλο και σε μικρότερες ηλικίες.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταμέλος ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Φανούριο Μανιαδάκη για το συμβάν και τις ενέργειες της Αστυνομίας. Και όπως δήλωσε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ζήτησε τη συνεργασία της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την επιτήρηση των σχολικών μονάδων, τόσο κατά την ώρα λειτουργίας τους όσο και ιδιαίτερα όταν είναι κλειστές.

Ο κ. Σταμέλος κάλεσε την Παρασκευή όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγίου Νικολάου, με τους οποίους συζήτησε το θέμα. Αφού τους ενημέρωσε, ζήτησε και τις απόψεις τους σχετικά με το περιστατικό και το πρόβλημα. Όπως είπε ο κ. Σταμέλος, αν και ο μαθητής εντοπίστηκε μαζί με κάποιους άλλους και συνελήφθη έξω από το σχολείο, οι διευθυντές δεν γνώριζαν για το περιστατικό.

Ο κ. Σταμέλος δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι έκανε συστάσεις στους διευθυντές, προκειμένου, αν δεν εφαρμόζονται ήδη, να λάβουν αυξημένα μέτρα ετοιμότητας και αυστηρότερης επιτήρησης στα σχολεία τους. Τώρα ακόμη περισσότερο, που δεν υπάρχει πια σχολικός φύλακας. Επίσης, ζήτησε από την Αστυνομία να ασκεί διαρκή επιτήρηση των σχολικών χώρων, περιμετρικά, καθ’ όλο το 24ωρο.

 

Πηγή : anatolh

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook