Συναγερμός για τον κυκλώνα «Σάντι»

συναγερμός-για-τον-κυκλώνα-σάντι-4187

Τα πρώτα θύματα του Σάντι θρηνούν στις ΗΠΑ. Συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται στους δώδεκα, ενώ ανάμεσά τους είναι και τρία παιδιά, όπως μεταδίδει το CNN. Νεκρή μία γυναίκα λόγω Σάντι και στον Καναδά. Αναλυτικές πληροφορίες έχουν δοθεί μόνο για έξι από τα θύματα.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε μέσα στο σπίτι του στην 166 οδό, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος του εμβληματικού ιστιοφόρου ΗΜS Bounty που βυθίστηκε στις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής το πτώμα του 42χρονου Κριστιάν Κλαουντίν, βρέθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την περιοχή Χατέρας. Η έρευνα συνεχίζεται για να βρεθεί και ο δεύτερος αγνοούμενος που πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου.

Ακόμη, δύο άνθρωποι στην Μόρις του Νιού Τζέρσεϊ βρήκαν τραγικό θάνατο όταν δέντρο έπεσε επάνω στο αυτοκίνητό τους και τους καταπλάκωσε. Μια 48χρονη γυναίκα πέθανε ακαριαία στη Δυτική Βιρτζίνια, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με ένα φορτηγό που μετέφερε τσιμέντο σε έναν δρόμο που καλύπτεται με πέντε ίντσες χιονιού. Ένα 17χρονο παιδί που ήταν συνοδηγός της άτυχης γυναίκας έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύεται.

Μια γυναίκα, ακόμη, βρήκε ακαριαίο θάνατο στον Καναδά, όταν χτυπήθηκε από συντρίμμια που μετέφεραν οι δυνατοί άνεμοι.

Την ίδια ώρα σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που πλημμύρισε στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν βρίσκονται παγιδευμένοι δεκαεννέα εργάτες σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στις δύο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), ο Σάντι που σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων είναι πλέον ένας «μετά-τροπικός τυφώνας» -γεγονός που σημαίνει ότι οι άνεμοι του έχουν την ισχύ τυφώνα, αλλά στο σύνολό του έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του τροπικού τυφώνα- «χτύπησε» κατά μήκος των ακτών νοτίως του Νιού Τζέρσεϊ, αλλά και στο Ατλάντικ Σίτυ. Κατά τις τέσσερις τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) η «καρδιά» του τροπικού τυφώνα έφτασε στη Νέα Υόρκη.

Λίγο μετά δεκάδες ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης άρχισαν να μεταφέρονται εσπευσμένα σε άλλη μονάδα , έπειτα από διακοπή ρεύματος. «Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα έχει τελειώσει θα σε μερικές ώρες», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ρόμπερτ Γκρόσμαν.

Εν τω μεταξύ το οδικό δίκτυο έχει παραλύσει, ενώ οι σήραγγες του μετρό της πόλης πλημμύρισαν και έχουν πληγεί σοβαρά από τη μετατροπική καταιγίδα . Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ελέω Σάντι θα πλημμυρίσει ο ποταμός Ποτόμακ.

Λίγο μετά τις πέντε το πρωί (ώρα Ελλάδος) πληροφορίες ήθελαν ο πυρηνικός σταθμός Oyster Creek στην ακτή του New Jersey να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της υψηλής στάθμης της θάλασσας που προκαλείται από τη θύελλα, ωστόσο οι Αρχές εμφανίστηκαν καθησυχαστικές, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν σχέδια να κλείσει και ότι τα νερά αναμένεται να υποχωρήσουν.

Ακόμη, η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και στον ποταμό Χάτσον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook