Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη

συνάντηση-του-εμπορικού-συλλόγου-χαν-47518

emporikos_korkidisΜε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων μας ενημερωσε για την νσυνάτηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη. Αναλυτικότερα:

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων το Σάββατο 6 Απριλίου συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους του Ν. Χανίων σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του προέδρου της ΕΣΕΕ Κου Βασίλη Κορκίδη για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Στην συνάντηση που διήρκεσε 4 ώρες υπήρξε εκατέρωθεν ενημέρωση για θέματα όπως ασφαλιστικό, φορολογικό, τραπεζικό, Κυριακάτικη αργία κ.α.

Μερικά από τα ενδιαφέροντα που συζητήθηκαν είναι:

Φορολογικό: Προωθείται ρύθμιση για την κατάβολη του ΦΠΑ του τρέχοντος τριμήνου σε 2 δόσεις. Ειδικότερα, με την βεβαίωση του ΦΠΑ θα κατατίθενται 10€, την πρώτη του μήνα το 50% του βεβαιωμένου ποσού και στο τέλος του μήνα το υπόλοιπο 50%. Επίσης θα υπάρξει ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε 48 δόσεις που θα ισχύει και για τα χρέη σε ΙΚΑ & ΟΑΕΕ.

Ασφαλιστικό: Η ΕΣΕΕ έχει καταθέσει πρόταση που εκ πρώτης έχει γίνει δεκτή από το υπουργείο, για κεφαλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και πληρωμή μόνο των νέων εισφορών. Το κεφάλαιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπορεί ο έμπορος να το εξαγοράζει όταν φτάνει στην σύνταξη, η να την παίρνει μειωμένη.

Ρευστότητα: Προωθείται η ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για εμπορικές επιχειρήσεις που θα δίνει χαμηλότοκα κεφάλαια κίνησης. Έχουν ήδη γίνει σημαντικές κινήσεις με την Ευρωπαϊκή ένωση που δείχνει ενδιαφέρον καθώς και με τις συνεταιριστικές τράπεζες που θα συμβάλλουν στην δημιουργία αυτής της τράπεζας.

Κυριακάτικη αργία: Η ΕΣΕΕ με την έντονη αντίδραση της έχει καταφέρει να αναχαιτήσει την πρόθεση του υπουργείου για απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.Πέραν τούτου, προωθεί πρόταση για αυτορύθμιση του ωραρίου της αγοράς στις τουριστικές περιοχές.

Τέλος, ο Κος Κορκίδης μέσω του Ε.Σ.Χ. τέθηκε στην διάθεση του εμπορικού κόσμου των Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook