Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις και διοικητικούς για εκτόνωση της κρίσης

συνάντηση-αρβανιτόπουλου-με-πρυτάνε-109539

prytaneisΠρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στη μία το μεσημέρι με πρυτάνεις αλλά και με διοικητικούς υπαλλήλους. Ο διάλογος, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας προϋποθέτει ανοιχτά Πανεπιστήμια.

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία  μιλώντας στο protothema.gr ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος επισημαίνοντας ότι θα πάει στον διάλογο καθώς «ο διάλογος δεν βλάπτει ποτέ και οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε» όπως είπε χαρακτηριστικά. Για να συμπληρώσει ότι « ο διάλογος δε βλάπτει ποτέ».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Η απεργία πάντως του συλλόγου  των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών  κρίθηκε χθες το βράδυ   παράνομη  εκ νέου από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν υπό την κάλυψη Ομοσπονδίας τους

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ είναι προγραμματισμένες για σήμερα οι συνεδρίασεις των Συγκλήτων τους αλλά και γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τους.

Υπέρ του διαλόγου τάσσεται και η  ομοσπονδία καθηγητών πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ). Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της: «Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η λογική απ’ όλες τις πλευρές, οι οποίες πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο κάνοντας ταυτόχρονα ένα βήμα πίσω, αναστέλλοντας το μεν υπουργείο την ΚΥΑ που αφορά στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, οι δε διοικητικοί υπάλληλοι τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, το Υπουργείο θα πρέπει να αποσύρει τις πειθαρχικές διώξεις των υπαλλήλων που δεν απογράφησαν. Για το σκοπό αυτό η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε ν’ ανοίξουν άμεσα, με τη συμβολή όλων, τα δυο πανεπιστήμια των Αθηνών και να αποφευχθεί η απορύθμιση της λειτουργίας των υπολοίπων».

Οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι: «Ο διάλογος θα πρέπει να έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα 8 ημερών με στόχο τη συνολική επίλυση του προβλήματος ώστε έως την 1 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία των Πανεπιστημίων, να μη χαθεί  το εξάμηνο και να αρχίσουν να αποκαθίστανται οι τεράστιες εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί. Μέχρι τότε, είναι προφανές ότι δε θα πρέπει να εφαρμοστεί καμία από τις άστοχες ενέργειες του Υπουργείου (ΚΥΑ, κατάλογοι ΑΣΕΠ, αργία μη απογραφέντων κ.λ.π.)».

 

Πηγή : protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook