Συλλαλητήριο στην Δημοτική Αγορά για τις περικοπές, την διαθεσιμότητα και το Μνημόνιο

συλλαλητήριο-στην-δημοτική-αγορά-για-15445

apergiaΠαραλύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας. Στα Χανιά, στις κινητοποιήσεις συμμετέχει το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο του Νομού.

Στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, τις περικοπές στους μισθούς, την διαθεσιμότητα και την εφεδρεία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων, έχει καλέσει τους καθηγητές να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αλλά και στο συλλαλητήριο, αφού όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί έχει απαξιωθεί πλήρως το έργο τους.

«Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά σε καθηγητές φτάνουν τα ογδόντα άτομα.

Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας ετοιμάζει και άλλες συγχωνεύσεις, ενώ το μέτρο της σίτισης για τους εκπαιδευτικούς που μένουν μακριά από τα σπίτια τους, που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να τρώνε σε στρατιωτικές λέσχες και φοιτητικές εστίες, είναι ημίμετρο και απαξιωτικό.» 

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων, απέχουν από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι και καλεί όλους τους υπάλληλους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook