Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δημάρχων όλης της χώρας στο Σύνταγμα

συλλαλητήριο-διαμαρτυρίας-των-δημάρ-13880

Πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησε χθες  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αίτημα την άρση των ρυθμίσεων που θίγουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριό της, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττει τη λειτουργία των δήμων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της ως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ ζητά άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, οικονομική στήριξη των δήμων των οποίων οι πόροι έχουν ήδη συρρικνωθεί κατά 60% και πρόκειται να συρρικνωθούν περαιτέρω, επίσπευση της εσωτερικής κινητικότητας με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα. Επίσης, ζητά τους πόρους που δικαιούται και το προσωπικό που έχει ανάγκη, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις 200 περίπου επιπλέον αρμοδιότητες που αναλαμβάνει από τις αρχές του 2013.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης το Προεδρείο  της ΚΕΔΕ  συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη αλλά και τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη προκειμένου να κοινοποιήσουν τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook