Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση λαθρομεταναστών

συγκλονιστικό-βίντεο-από-διάσωση-λαθ-102732

Συγκλονιστικές εικόνες από την συνεχή υπερ-προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού στη μάχη για τη διάσωση χιλιάδων παράνομων μεταναστών που κινδυνεύουν μεσοπέλαγα αναζητώντας την ελπίδα σε χώρες της Ευρώπης και των εντοπισμό των σύγχρονων δουλεμπόρων που δεν διστάζουν να πετάξουν στη θάλασσα γυναίκες και παιδιά προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Το βίντεο προβλήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο στο πλαίσιο συνεδρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη .

Παράλληλα βέβαιος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του λιμενικού στην Κρήτη, παρά τα επιμέρους προβλήματα, εμφανίστηκε σήμερα από το Ηράκλειο ο Αρχηγός του Σώματος. Ο Αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς εξέφρασε την ικανοποίηση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του σώματος για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης και τις οδυνηρές περικοπές των αποδοχών τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 6ο τακτικό συνέδριο των αξιωματικών του λιμενικού σώματος που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ο Αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς εμφανίστηκε βέβαιος για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του λιμενικού στην Κρήτη. Στοιχεία που αναγνώρισε και ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  • Για τη μετακίνηση του σκάφους της Παλαιόχωρας

Τα νότια παράλια της Κρήτης δεν δέχονται αυτή την περίοδο πίεση από ενδεχόμενο κύμα φυγής παράνομων μεταναστών από τα αφρικανικά παράλια, δήλωσε ο κ. Μπαντιάς απαντώντας στο θέμα της μετακίνησης του σκάφους της Παλαιόχωρας το οποίο έχει αποσπαστεί στην Κω από την αρχή του καλοκαιριού, καθώς διαβεβαίωσε πως όποτε χρειαστεί το λιμενικό θα δώσει το παρόν προασπίζοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας.

  • Τριακόσιοι οι πνιγμοί

Στο πλαίσιο του συνέδριο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο θέμα των ανησυχητικά αυξημένων περιστατικών πνιγμών λουομένων που φέτος έφτασαν τους 300. Ωστόσο όπως επισημάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας που μετατρέπουν το κολύμπι σε τραγωδία για τα θύματα.

 

Πηγή: neakriti

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook