Συγκλονιστικό… Νεαρή με σοβαρά πρησμένο κρανίο αναρρώνει έπειτα από νέα επέμβαση

συγκλονιστικό-νεαρή-με-σοβαρά-πρησμ-61997

Ένα νεαρό κορίτσι με μια πολύ σπάνια ασθένεια, που είχε ως αποτέλεσμα το κεφάλι της να φουσκώσει -στην κυριολεξία- σχεδόν τρεις φορές το αρχικό του μέγεθος, αναρρώνει, έπειτα από την τελευταία της σωτήρια επέμβαση.

Η Ρούνα Μπεγκούμ από το Νέο Δελχί γεννήθηκε με υδροκέφαλο, μια ασθένεια που προκαλεί το πλημμύρισμα του κρανίου, με αποτέλεσμα να φουσκώνει πέρα από το κανονικό του μέγεθος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χειρούργων, το βάρος του υγρού που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο κεφάλι της ισούταν με το 50% του συνολικού της βάρους!

Οι φωτογραφίες που βλέπετε δημοσιεύθηκαν στη βρετανική εφημερίδα The Sun, και προκάλεσαν συγκίνηση και αίσθημα αλληλεγγύης στους αναγνώστες της, οι οποίοι δώρισαν χιλιάδες ευρώ, προκειμένου οι γονείς της να είναι σε θέση να πληρώσουν για τη θεραπεία.

Μιλώντας από το χειρουργείο του νοσοκομείου του Νέου Δελχί, ο χειρούργος Σαντίπ Βαϊσία δήλωσε: «Η επέμβαση εξελίχθηκε περίφημα, πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Είναι σίγουρα μια επιτυχία, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να καθορίσομε το ποιόν του μέλλοντός της».

Η πίεση και το υπερβολικό βάρος στο κεφάλι της μικροσκοπικής Ρούνα είχαν ξεκινήσει να συμπιέζουν τον εγκέφαλό της, ενώ δεν μπορούσε καν να μπουσουλήσει, λόγω της άνισης κατανομής βάρους στο σώμα της. Η νεαρή κοπέλα, που όδευε μέχρι πρότινος σε βέβαιο θάνατο, από τη στιγμή που ο πατέρας της αμείβεται με το πενιχρό ποσό των δύο δολαρίων την ημέρα, πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Μέχρι στιγμής, οι γιατροί έχουν κατορθώσει να μειώσουν το πρήξιμο πάνω από 1/3, ή αλλιώς από 93 εκατοστά σε 60, χρησιμοποιώντας μια εξωτερική πλαστική σακούλα, στην οποία εκχύνουν το υγρό που ρουφούν από το κρανίο της άτυχης κοπέλας, κάτι που τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν άφοβα την επέμβαση.

Πάντως, όπως σημειώνεται, η μικρή Ρούνα θα χρειαστεί «εκτενή φυσιοθεραπεία», ώστε να μπορέσει να ζήσει μια πλήρως λειτουργική ζωή.

 

Πηγή: koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook