Στο κόκκινο οι ΜΕΘ στην Κρήτη

στο-κόκκινο-οι-μεθ-στην-κρήτη-105769

entatikiΓέμισαν τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ασθενής που υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών της καρδιολογικής ο ασθενής ξεπέρασε αρχικά τον κίνδυνο ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η στεφανιογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο δεν υπάρχει μηχάνημα για στεφανιογραφίες και ο ασθενής θα έπρεπε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Κρεβάτι όμως στο ΠΑΓΝΗ όπου και θα μπορούσε να γίνει η επέμβαση δεν υπήρχε και έτσι μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για την πραγματοποίηση της.

Όπως έδειξε η στεφανιογραφία ήταν απαραίτητη και η Αγγειοπλαστική η οποία και έγινε αμέσως αφού η κεντρική αρτηρία ήταν φραγμένη κατά το 99%.

Ο ασθενής ξέφυγε τον κίνδυνο και χαίρει άκρας υγείας κάτι το οποίο οφείλει στο ενδιαφέρον που έδειξαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη τόνισε πως στόχος είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν 2 τουλάχιστον κρεβάτια για την καρδιοχειρουργική κλινική και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Ήδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα την στελεχώσουν.

Συγκεκριμένα έχει προκηρυχθεί μια θέση εντατικολόγου και δύο θέσεις νοσηλευτών.

Στόχος όπως τόνισε ο κος Γρηγοράκης είναι να λειτουργήσει η μονάδα στον 4ο όροφο του ΠΑΓΝΗ το αργότερο μέχρι το Πάσχα.

 

Πηγή : candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook