Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει

στουρνάρας-το-πακέτο-έχει-κλείσει-3086

«Το πακέτο έχει κλείσει. Παρασκευή και Δευτέρα ο κ. Τσακλόγλου θα ενημερώσει το euro working group ότι το πακέτο έχει κλείσει» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε ότι: «Τα μέτρα θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση θα γίνει έως τις 12 Νοεμβρίου».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις συνεχείς διαπραγματεύσεις που είχε όλη τη νύκτα με την τρόικα σημειώνοντας ότι οι δανειστές δέχθηκαν να ανέβει η αποζημίωση στις 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης από τους 3 στους 4 μήνες.

Μάλιστα για τις εξελίξεις όπως είπε ο υπουργός έχει ήδη μιλήσει με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκο Μπίστη, ενώ ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Επίσης εκτίμησε ότι δεν θα γίνει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η Τρόικα υποχώρησε στο θέμα αποζημιώσεων και στο θέμα προειδοποιήσεων, η διαφορά είναι περί όνου σκιάς και ελπίζω να συναινέσετε σε αυτό» και συμπλήρωσε ότι «δεν χρεοκοπήσαμε γιατί έχουμε ακόμα αποθέματα από την προηγούμενη δόση και επειδή αρχίζουμε να έχουμε αποθέματα από τον προϋπολογισμό».

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook