Στουρνάρας: Ζωή με δόσεις

στουρνάρας-ζωή-με-δόσεις-40427

zoi me doseisΤην αισιοδοξία του εξέφρασε ο Οικονομικός Διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες, ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα έρθει λίγο μετά την ώρα της, κατά τις αρχές Απριλίου, κι αφού παιχθεί σε επανάληψη το γνωστό θρίλερ. «Ασφαλώς πάντως πριν το φετινό Πάσχα», τόνισε με νόημα.

Άλλες, ακατανόμαστες πηγές της Τρόικας Εσωτερικού, υπενθύμιζαν ότι για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, για το οποίο έχει ήδη υπάρξει πρόνοια υπέρ των πενήτων φαρμακοβιομηχάνων και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, οι ίδιες ακατανόμαστες πηγές σημείωναν ότι δύο ζητήματα παραμένουν υπό εξέταση: τα εικονικά οργανογράμματα των υπουργείων και η εξαφάνιση των δημοσίων υπαλλήλων που δεν συμπεριλαμβάνονται στις λίστες πελατών της Τρόικας Εσωτερικού. Οι ίδιες πηγές δικαιολόγησαν την καθυστέρηση με το εύλογο επιχείρημα ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί «η διάλυση του πελατειακού κράτους που με τόση προσήλωση έχομε οικοδομήσει εδώ και δύο δεκαετίες».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα Εξωτερικού, στο σύνολό τους, οι ίδιες ακατανόμαστες πηγές τόνισαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν στις σχετικές ανακοινώσεις της Τρόικας Εξωτερικού και ειδικά στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, που δήλωσε χωρίς περιττές περιστροφές ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τελεί υπό συντηρητική κατάσχεση, μέχρι «να δούμε αν αντιδράσει ο Έλληνας ραγιάς». «Άσε και βλέπομε», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το «υπουργείο» Εργασίας, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν πλέον ισοπεδωθεί.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον «κεφαλικό φόρο στην πρώτη κατοικία», οι ίδιες, πάντα ακατανόμαστες πηγές, σημείωσαν ότι σχεδιάζεται τροποποίηση με στόχο μια πιο «ήπια» μορφή, προσθέτοντας ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ, ενόψει και της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, δίνει μια κάποια σιγουριά». «Πάντως, η εισήγηση του Οικονομικού Διευθυντή της Τρόικας Εσωτερικού είναι σε περισσότερο ρεαλιστική βάση», εκμυστηρεύτηκαν άλλες πηγές του «υπουργείου» Οικονομικών, που επίσης δε θέλουν να κατονομαστούν, προκειμένου να απεμπλακεί το σύστημα από τη ΔΕΗ και να σχεδιαστεί ένας δυναμικός μηχανισμός από ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες για την αποτελεσματικότερη είσπραξη του ενιαίου φόρου των ακινήτων από 1-1-2014, αν εν τω μεταξύ «δεν έχομε αποδημήσει με τα ελικόπτερα», όπως συμπλήρωσαν με νόημα.

Πηγή: Ο.Κ.Τ.Α.Ν.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook