Στον «κουβά» η κυβέρνηση | ΟΠΑΠ – πράκτορες, σημειώσατε 2 | Συνεχίζουν την απεργία

στον-κουβά-η-κυβέρνηση-οπαπ-πράκτ-21568

propo

Η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ και οι συνέπειές της μεσούσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης «τρομοκράτησαν» την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε σημείο να επαναφέρουν στην Κομισιόν το ζήτημα της φορολογίας των κερδών των παικτών και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις.

Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη χάσει έσοδα 40-44 εκατ. ευρώ τις τέσσερις πρώτες ημέρες της απεργίας με αποτέλεσμα να ζητείται διακαώς η αναθεώρηση ενός μέτρου που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση την 1.1.2013 (επεβλήθη μια σειρά φόρων μεταξύ αυτών και 10% στα κέρδη των παικτών από το πρώτο ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν ενημερώσει και την αρμόδια εποπτική αρχή, την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), και έχουν συντάξει νέα πρόταση, η οποία εστάλη στην Κομισιόν.

Προτείνεται να επανέλθει το αφορολόγητο για κέρδη μέχρι 100 ευρώ (ίσχυε μέχρι 31.12.2012) και να τεθεί φόρος 15% για κέρδη από 100 μέχρι 500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500 ευρώ. Αυτό θέλουν και οι πράκτορες, δηλαδή να μη φορολογηθούν τα μικρά κέρδη και να επανέλθει το αφορολόγητο. Τους ενδιαφέρει να ανακυκλώνεται το στοίχημα μικρών ποσών, που παίζει η πλειονότητα των παικτών, ενώ είναι σύμφωνοι με την επιβολή αυξημένου συντελεστή φορολογίας για μεγαλύτερα ποσά.

Στην περίπτωση που η όλη διαδικασία καθυστερήσει, τότε ο ΟΠΑΠ εμφανίζεται έτοιμος να απορροφήσει τις απώλειες προκειμένου να λήξει η απεργία. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να αυξήσει τις αποδόσεις προς τους παίκτες, έτσι ώστε να κάνει πιο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια, το οποία δέχονται και τον παράνομο ανταγωνισμό του Ιντερνετ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» έχουν καταβαραθρωθεί -σημειώνουν υψηλή διψήφια μείωση περίπου 18% τις έξι πρώτες ημέρες του έτους-, διότι η απόδοση που δίνει ο οργανισμός είναι μικρότερη κατά 41% έναντι του παράνομου ανταγωνισμού (σχετικά στοιχεία έδωσαν οι πράκτορες στον Τύπο).

Ήδη οι απώλειες εσόδων του ΟΠΑΠ ανέρχονται στα 40-44 εκατ. ευρώ τις τέσσερις πρώτες ημέρες της απεργίας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, τα έσοδα ήταν μόνο 1,2 εκατ. ευρώ την πρώτη ημέρα της απεργίας (περασμένη Δευτέρα), όταν ο μέσος ημερήσιος όγκος κυμαίνεται γύρω από τα 12 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη και τρίτη ημέρα τα έσοδα ανέβηκαν, αλλά παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook