Στην τελική ευθεία η μεγάλη επένδυση των 267 εκατομμυρίων στην Κρήτη

στην-τελική-ευθεία-η-μεγάλη-επένδυση-τ-108988

kavo-sideroΣτο νέο νόμο περί επενδύσεων «φαστ τρακ» εντάσσεται η επένδυση στη μονή Τοπλού και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση της επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο κ.Χατζηδάκης. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 15 χρόνια θα μπει σε τροχιά υλοποίησης η μεγάλη τουριστική επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ στον Κάβο Σίδερο του Λασιθίου , ενώ το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ‘Παναγία η Ακρωτηριανή’ του οποίου τώρα ανανεώθηκε η θητεία με απόφαση του κ.Δεικτάκη φαίνεται πως θα χειριστεί την όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία υπογραφή που απέμενε για τη διυπουργική επιτροπή ήταν εκείνη του κ.Βενιζέλου για την ένταξη της επένδυσης «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» κι αυτό συνέβη αυτές τις μέρες- η συνεδρίαση στην πραγματικότητα έγινε διά τις περιφοράς…

Μέσα στην εβδομάδα ίσως δημοσιευθεί και το ΦΕΚ και η εταιρεία έχει υποχρέωση να καταθέσει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα υπουργεία αφού πρώτα έρθει προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης. Στόχος, όπως όλα δείχνουν, είναι να περάσει από το ΠΣ μέχρι τέλος του χρόνου.

Το πρακτικό κομμάτι της επένδυσης και τις συμφωνίες θα χειριστεί το αναβαπτισμένο πλέον διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή του οποίου η θητεία ανανεώθηκε με απόφαση του κ.Δεικτάκη. Με βάση την απόφαση αυτή τα μελη του συμβουλίου είναι τα ίδια και πρόκειται για τους:

α. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Ευγένιο (κατά κόσμον Μιχαήλ Πολίτη του Στυλιανού), ως Πρόεδρο με ΑΛΤ. Τ 401100, αναπληρούμενο από τον νόμιμο αναπληρωτή του

β. Πανοσ/το Αρχιμ/τη Μιχαήλ-Φιλόθεο Σπανουδάκη του Νικολάου, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Τοπλού με Α.Δ.Τ ΑΙ 952286

γ. Αρχιμανδρίτη Κύριλλο-Γεώργιο Διαμαντάκη του Νικολάου, Εφημέριο Σητείας με ΑΔΤ Ρ 904910

δ. Τσαντάκη Ιωάννη του Νικολάου, δικηγόρο με ΑΔΤ ΑΙ 454577

ε. Λεβαντάκη Χαράλαμπο του Ιωάννη,πολιτικό μηχανικό, με ΑΔΤ ΑΖ 466860

στ. Πατεράκη Θεόδωρο του Γεωργίου,Δήμαρχο Δήμου Σητείας με ΑΔΤ X416854

ζ. Καρνιαδάκη Σταύρο του Στυλιανού, συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, με ΑΔΤ. ΑΒ 967135

Θυμίζουμε ότι η επένδυση αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου της Κρήτης κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

 

Πηγή : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook