Στην Κρήτη ο Θεοχάρης μετά τις αλλαγές σε ΣΔΟΕ- Εφορίες

στην-κρήτη-ο-θεοχάρης-μετά-τις-αλλαγές-67359

xaristheoxarisΣτην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης που μαζί με τους επιτελείς του θα περιοδεύσει σε Εφορίες του νησιού και θα έχει συσκέψεις μετά την αλλαγή λειτουργίας των φοροελεγκτικών μηχανισμών από σήμερα 1η Νοεμβρίου. Ο κ.Θεοχάρης θα ξεκινήσει από τα Χανιά και στη συνέχεια θα πάει σταο Ηράκλειο. Σκοπός του είναι να δώσει οδηγίες για τον νέο τρόπο λειτουργίας αφού ο έλγχος πηγαίνει στις Εφορίες και όπως έγραψε το CRETALIVE το ΣΔΟΕ επικεντρώνεται στις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και στον έλεγχο πόθεν έσχες.

Το πέρασμα όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων του πεδίου των φορολογικών ελέγχων στον πενταετούς θητείας γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι ο φορολογικός μηχανισμός θα πρέπει να αποκοπεί πλήρως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μην είναι ευάλωτος σε παρεμβάσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό επέβαλε το πέρασμα, σε πρώτη φάση, του προληπτικού ελέγχου καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στον κ. Θεοχάρη. Το πέρασμα γίνεται σήμερα.. Τι σημαίνει αυτό; ʽΌτι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, δηλαδή κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους στις εφορίες, προκειμένου να πραγματοποιούν προληπτικούς φορολογικούς ελέγχους στην αγορά. Άγνωστο είναι αν θα περάσουν στην αρμοδιότητα του κ. Θεοχάρη και τα ελεγκτικά συνεργεία διενέργειας προληπτικών ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Στο ΣΔΟΕ θα παραμείνουν όλες οι «ειδικές υποθέσεις» φοροδιαφυγής, δηλαδή οι έλεγχων των VIP και όλες οι υποθέσεις ελέγχων που διενεργούνται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Και θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, δηλαδή κατά κύριο λόγο στους ελέγχους πόθεν έσχες. Προς το παρόν το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τις τράπεζες το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για περίπου 7.000 φορολογούμενους.

 

Πηγή : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook