Στην Αθήνα σήμερα ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις για την πρεμιέρα του «Λίνκολν»

στην-αθήνα-σήμερα-ο-ντάνιελ-ντέι-λούις-18579

DANIELΣήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις για την πρεμιέρα της ταινίας Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πρόκειται για μια φιλανθρωπική βραδιά που πραγματοποιείται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για Όσκαρ, καθώς το Λίνκολν έχει αποσπάσει πολλά κινηματογραφικά βραβεία.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στην Αθήνα, καλεσμένος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Το Λίνκολν αποτελεί βιογραφία του Αμερικανού πολιτικού Αβραάμ Λίνκολν. Όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν για τις ανάγκες της εταιρείας προστασίας σπαστικών.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στο θέατρο Παλλάς και διοργανώνεται από την Ελληνική Θεαμάτων και το Περιοδικό Σινεμά.

One thought on “Στην Αθήνα σήμερα ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις για την πρεμιέρα του «Λίνκολν»

  1. Απολαύστε παραμύθι, όπως όταν βλέπετε διαμαντάκια Έβδομης Τέχνης που ασχολούνται με «Camelot» & Kennedys. Όμως να θυμάστε ότι ο Λίνκολν δεν ήταν τόσο χαρισματικός, όσο μας βεβαιώνουν οι αγιογραφίες του..

    Με την ανάπτυξη του οικονομικού φαινομένου, γνωστού ως Βιομηχανική Επανάσταση, η Δουλεία κατέστη παρωχημένη μορφή Εργασίας. Οπότε σταδιακά αντικαθίσταται από το αστικό Προλεταριάτο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν είναι ιδιαιτέρως υπερεκτιμημένος ως ηγέτης: Μπορούσε να χειριστεί το ζήτημα της κατάργησης της Δουλείας στον αμερικανικό Νότο με ηπιότερο τρόπο. Στο ξέσπασμα των εχθροπραξιών, το 1861 η Δουλεία είχε ήδη καταργηθεί σχεδόν καθολικά, στον αμερικάνικο Βορρά, από το 1804, ενώ βρίσκονταν σε διαδικασία κατάργησης και στις περισσότερες χριστιανικές χώρες-δράστες: από το 1833 έως το 1888.

    Όσον αφορά τον αμερικανικο Εμφύλιο Πόλεμο, από τα στατιστικά και οικονομικά μεγέθη των δύο αντιπάλων, ήταν προφανές από την αρχή για το ποιος θα νικούσε, ο Βορράς, εκτός και εάν επενέβαινε ουσιαστικά υπέρ του Νότου κάποια ξένη δύναμη, π.χ. η Βρετανία ή η Γαλλία. Τουλάχιστον για τους ηγέτες των δύο παρατάξεων, άρα και για τον τσίφτη το Λίνκολν, αυτό ήταν ηλίου φαεινότερον, αλλά αδιάφορο… http://sites.google.com/site/romeandromania/Home/18th-c/usa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook