Στα κάγκελα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ | Θα πνιγούμε στο σκουπίδι ;

στα-κάγκελα-και-οι-εργαζόμενοι-της-δεδ-25541

dedisa skoupidiaΜε δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν ότι θ’ απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ (Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) Χανίων, με αφορμή την ένταξή τους, στο ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, «αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί ο μισθός μας, κατά 250 Ευρώ.»

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Μαλλιαράκης,«εργάζομαι δώδεκα χρόνια στην ΔΕΔΙΣΑ και οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές μου, είναι 1.200 Ευρώ το μήνα, οι εργάτες παίρνουν λιγότερα χρήματα ενώ την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο εργοστάσιο, επιβαρύνονται και με τα έξοδα μετακίνησης, την βενζίνη, περίπου 200 Ευρώ το μήνα.

dedisa anakyklosiΜετά από όλα αυτά, πως θα ζήσουμε τις οικογένειές μας, με 500 Ευρώ; Η περίπτωσή μας, είναι ανάλογη με αυτή των εργαζόμενων στο «Αττικό Μετρό».

Ο νόμος έχει πολλές ασάφειες. Θα προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία στη νομική μας σύμβουλο, ενώ έχουμε έρθει σε επαφή και με τον πρόεδρο της επιχείρησης τον κ. Βασίλη Καστρινάκη, ο οποίος σημείωσε πως,  με βάση τον νόμο από 1-1- 2013 το νέο μισθολόγιο ισχύει και για την ΔΕΔΙΣΑ και αυτό είναι κάτι που η διοίκηση της Επιχείρισης δεν μπορεί να το αλλάξει.»

Ο κ. Μαλλιαράκης, ωστόσο τονίζει πως, «η ΔΕΔΙΣΑ είναι μια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου και δεν εντάσσεται στον Δημόσιο τομέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook